Austrālijas netbola izlases spēlētājas atsakās vilkt formas ar jauno sponsoru

Grūtus laikus finansiālā ziņā piedzīvo Austrālijas netbola izlase. Nesen izdevās vienoties par sadarbību ar jaunu atbalstītāju, tomēr izlases spēlētājas atsakās vilkt formastērpus, kuros redzams jaunais sponsors, kas saistīts ar uzņēmuma paveikto.

Austrālijas netbola federācija vienojās ar kalnrūpniecības un lauksaimniecības uzņēmumu “Hancock Prospecting”, kas pieder valsts bagātākajai sievietei Džinai Rinehartai. Vienošanās paredzēja, ka četru gadu laikā federācija saņems 15 miljonus ASV dolāru, savukārt pēdējos divos gados netbols zaudēja septiņus miljonus, ņemot vērā pasaulē notiekošo pandēmiju.

Šāda sadarbība noteikti palīdzēs organizācijai iegūt stabilitāti, taču ar jauno atbalstītāju nav mierā izlases spēlētājas. Dāmas nav gatavas vilkt nacionālās izlases formas ar jaunā atbalstītāja logo, jo uzņēmums tiek apsūdzēts vides iznīcināšanā.

Interesanti, ka pavisam nesen par aiziešanu no amata paziņoja Austrālijas netbola prezidente Marina Go, ko daudzi jau sasaistījuši ar notiekošo protestu izlases rindās, lai gan tiek ziņots, ka šādas pārmaiņas bija plānotas jau iepriekš.

Kā ziņo Austrālijas prese, nedz spēlētājas, nedz spēlētāju asociācija netika iesaistīta sarunās ar potenciālajiem sponsoriem. “Šis ir uzņēmums, kas neatbilst Austrālijas netbola vērtībām,” izteicās bijusī valstsvienības kapteine Šarni Nordera. “Vienmēr esam iestājušās par sociālo taisnību, vienmēr esam bijušas pret azartspēlēm un smēķēšanu. Ir bijuši un ir citi veidi, kā tikt pie atbalstītājiem.”

Pagājušajā nedēļā sākās “Constellation Cup” starp Austrālijas un Jaunzēlandes izlasēm. Pirmo reizi vēsturē austrālietes piedzīvoja divas neveiksmes pēc kārtas, tāpēc šonedēļ valstsvienībai nepieciešamas divas pārliecinošas uzvaras, lai kļūtu par turnīra uzvarētājam. Kamēr spēles risināsies, tikmēr federācija un spēlētājas turpinās rast kompromisu.

sportapils