Uzvaras gadījumā Anglijas izlases treneris tiks pie iespaidīga bonusa

Visu pasauli lēnā garā sāk pārņemt futbola bums, kas saistīts ar pēc mēneša notiekošo Pasaules kausu Katarā. Kā jau katru turnīru, favorītu pulkā ir Anglijas valstsvienība, kuras galvenais treneris Garets Sautgeits varētu tikt pie liela bonusa, izlasei kļūstot par čempioni.

Par Anglijas izlases galveno treneri Sautgeits strādā kopš 2016. gada. Pirms četriem gadiem Pasaules kausā Krievijā speciālistam tika piesolīts vairāk nekā 1,5 miljonu eiro liels bonuss, ja izdotos uzvarēt. Līdz pat pusfinālam viss ritēja gludi, taču kāju priekšā pusfinālā pielika Horvātijas izlase.

Kad līdz nākamajam finālturnīram palicis mazliet vairāk nekā mēnesis, “The Sun” publicējis informāciju par potenciālo bonusu Sautgeitam šajā turnīrā. Ja Anglijai izdosies triumfēt turnīrā, galvenā trenera konts papildināsies ar vairāk nekā 4,6 miljoniem eiro. Interesanti, ka par kvalificēšanos vien speciālists saņems vairāk nekā 500 tūkstošus.

Arī kopumā līgums ar Anglijas izlasi nav slikts, jo katru gadu viņš nopelna nepilnus septiņus miljonus eiro, turklāt līgums ir spēkā līdz 2024. gadam. Pēdējā laikā Sautgeits gan saņēmis lielu kritikas vilni, jo komanda rādīja ļoti sliktu sniegumu UEFA Nāciju līgā, nespējot izcīnīt nevienu panākumu pēdējās sešās spēlēs pirms Pasaules kausa.

“Būt Anglijas izlases sastāvā kā spēlētājam un galvenajam trenerim bijis mans lielākais pagodinājums,” sacīja Sautgeits. “Es ceru, ka šīs nav beigas, un domāju, ka mums vēl pāris gadi ir priekšā. Joprojām jūtu, ka daudz kur varam progresēt.”

Grupu turnīru Anglija sāks 21. novembrī pret Irānu, savukārt pretiniekos būs arī ASV un Velsa. Aplūkojot bukmeikeru pašreizējās prognozes, Anglija ir otra galvenā favorīte uz titulu ar koeficientu 6.50, savukārt pirmajā pozīcijā ar koeficientu 5.45 atrodas Brazīlija.

sportapils