“Real” jāmaksā miljons par pirms 13 gadiem līgumā iekļautu punktu

Pirmdiena bija liela diena Madrides “Real” organizācijā, jo prestižo “Ballon d’Or” balvu ieguva komandas līderis Karīms Benzemā. Lai gan līksmība bija, par to tagad arī nāksies samaksāt, jo savulaik “Lyon” bija iekļāvusi būtisku punktu līgumā, kad Benzemā pārgāja uz “Real”.

Pirms 13 gadiem, kad Benzemā no “Lyon” spēlētāja kļuva par “Real” pārstāvi, Madride par franču futbolistu samaksāja 35 miljons eiro, kas tolaik bija Francijas rekords transfēru tirgū. Kopējā summa varēja pieaugt līdz 41 miljonam, ja izpildītos dažādi nosacījumi.

Lai gan darījums notika sen, tas joprojām ir spēkā, un Madridei nāksies samaksāt vienu miljonu eiro par to, ka Benzemā pirmdien pirmo reizi ieguva “Ballon d’Or”, jo savulaik Liona iekļāva šo nosacījumu līgumā. Futbolists balvu saņēma 34 gadu vecumā, lai gan pārcēlās uz Madridi, kad bija 21.

Lionas prezidents Žans Mišels Aulas vienmēr bijis pārliecināts, ka Benzemā būs pa spēkam iegūt šo balvu, sekojot savu tautiešu Zinedina Zidāna un Mišela Platinī pēdās. “Tas ir liels lepnums, jo Karīms ir puika no mūsu sistēmas,” sacīja prezidents. “Viņš bija bērns, kuru redzējām uzaugam un uzplaukstam. Esam redzējuši viņu uzvaram praktiski visur, un mēs esam lepni.”

“Lyon” fani bija tik priecīgi, ka pat devās ielās, lai nosvinētu šo panākumu, savukārt Zidāns nespēja beigt smaidīt arī pēc tam, kad pasniedza Benzemā balvu. “Ballon d’Or” tiek piešķirta kopš 1956. gada, un francūzis ir 26. spēlētājs, kas to ieguvis, bet labākais rezultāts līdz šim bija 4. vieta pirms gada. Aizvadītajā sezonā Benzemā guva 44 vārtus 46 spēlēs, palīdzot “Real” uzvarēt gan Čempionu līgā, gan Spānijas čempionātā.

sportapils