UFC zvaigzne pavada trīs dienas tumsā un bez ēdiena, lai sagatavotos cīņai

Katram sportistam ir savas metodes, kā labāk sagatavoties atbildīgajām cīņām. Visinteresantākie sportisti, protams, ir tie, kas piekopj netradicionālas metodes, un pie tādiem var pieskaitīt UFC cīkstoni Jirži Prohāzku, kurš pavadījis trīs dienas tumsā un bez ēdiena, lai būtu labāks.

Arī kopumā jāsaka, ka cīņu sporta veidu pārstāvji ir mazliet citādāki savā dzīvesveidā nekā komandu sporta veidu pārstāvji. Prohāzka ir spilgts piemērs tam, jo viņš ir gan sitis pa koku 500 reizes dienā, gan izaudzējis zirgasti pirms došanās oktagonā, tomēr tas devis rezultātu, jo vasarā viņš kļuva par pussmagā svara čempionu.

Iepriekšminētās metodes varētu nosaukt par ziediņiem, ja salīdzina ar to, ko viņš vēl darījis. Viņš piekopis arī ko ekstrēmu, jo pavadījis trīs dienas tikai un vienīgi tumsā, turklāt bez ēdiena, lai tiktu galā ar saviem iekšējiem dēmoniem.

Sportists meditējis visas trīs dienas un uzturā lietojis tikai ūdeni. “Atrodoties tumsā trīs dienas, tu strādā ar saviem dēmoniem un trenē to, ko vēlies,” sacīja Prohāzka. “Par to gan es nevēlos daudz runāt, jo tā ir mana personīgā lieta.”

Lai gan parastam cilvēkam jau stundas pavadīšana tumsā varētu sagādāt problēmas, čehu cīkstonim tas patīk. “Tas ļoti palīdz. Tur esi tikai tu un tu, nav neviena cita. Process kļūst krietni spēcīgāks, kad netiek izmantota pārtika. Visi procesi ķermenī norit spēcīgāk, arī tavs prāts strādā spēcīgāk, bet trīs vai četras dienas nav nekas daudz.”

sportapils