Turcijas futbola leģenda prezidenta dēļ pamet valsti un strādā par taksometra šoferi

Pagājušā gadsimta beigās un šī sākumā Hakans Šukurs bija viens no labākajiem un populārākajiem Turcijas futbolistiem, taču šobrīd, kad profesionālā futbola karjera ir noslēgusies, viņš aizbēdzis no valsts un strādā par taksometra šoferi.

Karjeras laikā Šukurs pārstāvējis tādas komandas kā “Blackburn Rovers”, Milānas “Inter” un “Galatasaray”, bet karjeru viņš noslēdza 2008. gadā, kad jau trešo reizi spēlēja “Galatasaray” rindās, kopumā ar komandu astoņas reizes izcīnot Turcijas čempiontitulu un vēl piecas reizes kausu.

Trīs gadus vēlāk Šukurs iesaistījās politikā un iekļuva Turcijas parlamentā, un politiķa statusā viņš atradās līdz 2015. gadam, savukārt divus gadus vēlāk Šukurs aizbēga no valsts, pārceļoties uz ASV, bet sarunā ar vācu medijiem bijušais futbolists atzina, ka tagad strādā par “Uder” šoferi, pie visa vainojot pašreizējo Turcijas prezidentu Redžepu Erdoganu.

“Man nekas nav palicis pāri, Erdogans visu atņēma,” saka Šukurs. “Manas tiesības uz brīvību, vārda brīvību un iespēju strādāt.” Bijušais futbolists apgalvo, ka Turcijas prezidents izsniedza aresta orderi, lai varētu aizturēt Šukuru, kurš it kā esot piedalījies apvērsuma mēģinājumā.

“Neviens nav spējīgs paskaidrot, kāda bija mana loma apvērsumā. Nekad neesmu izdarījis neko nelikumīgu, neesmu nodevējs vai terorists. Es varētu būt pašreizējās valdības pretinieks, taču ne valsts, jo mīlu savu zemi. Pēc šķelšanās ar Erdoganu es saņēmu draudus. Manas sievas veikalam notika uzbrukums, mani bērni tika apsmieti, mans tēvs nonāca cietumā, kā arī visas manas lietas tika konfiscētas.”

Tagad savu ikdienu Šukurs pavada otrpus okeānam. “Es pārcēlos uz ASV un sākumā man piederēja kafejnīca Kalifornijā, tomēr uz to nāca dīvaini cilvēki, tāpēc tagad strādāju “Uber” un pārdodu grāmatas,” dzīves jauno posmu ieskicē turks.

sportapils