“Barcelona” leģenda stāsta par cīņu ar depresiju

Mūsdienās liela uzmanība tiek pievērsta mentālās veselības problēmām un par to tiek aizvien vairāk runāts. Andress Injesta, kurš “Barcelona” komandā pavadīja 16 gadus, nesen intervijā ar “The Wild Project” runāja par dažādiem tematiem, ieskaitot futbola jautājumus un ne tikai.

Jau kopš 2018. gada Injesta pārstāv Japānas komandu “Vissel Kobe”, savukārt Barselonas rindās spānis izcīnīja deviņus “La Liga” titulus un četrus UEFA Čempionu līgas, esot vienam no visu laiku labākajiem komandas spēlētājiem vēsturē.

Intervijā Injesta pastāstīja arī par lēmumu atstāt Barselonu: “Jutu, ka mans laiks “Barcelona” ir beidzies, bija skaidrs, ka es vairāk nevēlējos spēlēt Barselonā, kas nozīmēja došanos ārpus Eiropas. Vēlos atgriezties Barselonā kā treneris vai sporta direktors, taču vispirms vēlos apgūt dažādas lietas.”

Futbolists runāja arī par daudz nopietnāku tematu, kas ir mentālā veselība un tās problēmas. “Es izlēmu runāt par mentālajām problēmām, kad bija grūti. Zinu, ka esmu publiska personība, bet nācās atklāt lietas, kādas tās bija. Nevienā brīdī nedomāju par to, ka kāds mani nosauks par traku vai vāju.”

“Kad cīnījos ar depresiju, vispatīkamākais brīdis dienā bija tabletes iedzeršana un došanās gulēt. Tajā brīdī tu pazaudē prieku. Es apskāvu sievu, taču sajūtas bija tādas, kā apskautu spilvenu. Es neko nejutu,” ar atmiņām dalījās Injesta.

Spānis atklāja, ka joprojām dodas uz terapiju, izceļot, ka ļoti svarīgi ir runāt skaļi par problēmām. “Apmeklēju terapeitu, lai būtu mierā ar sevi. Man patīk klausīties profesionāļos runājam par mentālo veselību un depresiju. Dzīve iemāca, ka tas var piemeklēt jebkuru. Materiālās lietas neko nemaina. Man varēja būt visas mašīnas un viss pārējais, ko vēlos, taču joprojām būtu grūti saskarties ar dzīves problēmām. Tev ir nepieciešams trenēt savas smadzenes.”

sportapils