Videospēles vieno: līgavainis uzaicina uz kāzām virtuālajā vidē iepazītus cilvēkus

Mūsdienās viens no populārākajiem veidiem, kā iepazīties ar cilvēkiem, ir ar virtuālās vides palīdzību. Anglim Raienam Džordžam patīk spēlēt FIFA, kur viņš iepazina četrus domubiedrus, turklāt visi kļuva par tik labiem draugiem, ka Džordžs viņus uzaicināja uz savām kāzām.

FIFA piedāvā dažādus spēļu veidus, bet Raiens, Džerards, Skots, Kīzans un Mets spēlēja “FIFA Pro Clubs”, kurā spēlētāji apvienojas vienā komandā, kontrolē vienu futbolistu un spēlē pret citām komandām. Kā jau daudzi cilvēki, ar videospēlēm vīri sāka aizrauties bērnībā, tomēr arī tagad atliek laiks virtuālajam sportam.

Jāteic, ka saspēlēšanās bijusi visai sekmīga, jo viņu pārstāvētā komanda ierindojas 44. vietā starp visām, kas veicinājis arī labas savstarpējās attiecības, lai gan vīri dzīvo dažādās vietās Lielbritānijā. Sākotnēji nekas neliecināja par tik labām savstarpējām attiecībām, bet viss mainījās COVID-19 laikā, kad virtuālā vide bija vienīgā socializēšanās vieta.

“Ar šo spēli mēs uzaugām, tāpēc pieļauju, ka dziļi sirdī joprojām domājam, ka mums ir 17,” izteicās divu bērnu tēvs Raiens. “Mēs ar zēniem neesam tādi, kas spēlētu visu laiku, mums arī ārpus “Xbox” vides ir dzīve, draugi un ģimenes, tāpēc sākotnēji īsti nemeklējām draugus. Tajā pašā laikā tas viss notika organiski, un tas kļuva par veidu, kā runāt arī par citām lietām un savā starpā kļūt tuvākiem.”

Interesanti, ka pirmo reizi FIFA komandas biedri tikās dienu pirms Raiena kāzām, kad četratā satikās uz dzērieniem, kamēr viens no vīriem nevarēja ierasties, jo viņa sievai piedzima bērns. “Nejutos satraucies vai dīvaini, jo var teikt, ka jutos droši, jo šķita, ka viens otru pazīstam ilgu laiku,” teica Raiens. “Nebūtu viņus aicinājis, ja pavisam nepazītu, un tā ir lieta, ko cilvēkiem vajadzētu ņemt vērā.”

sportapils