“Adidas” zaudēs 245 miljonus, pārtraucot sadarbību ar Vestu

Viens no populārākajiem un pelnošākajiem apģērbu un apavu ražotājiem “Adidas” vakar pavēstīja par sadarbības izbeigšanu ar mūziķi Kanje Vestu. Šo lēmumu uzņēmums izjutīs ļoti, jo tiek apgalvots, ka “Adidas” netiks pie 245 miljonu ASV dolāru lieliem ieņēmumiem.

Kanje ar antisemītiskiem komentāriem izcēlās gan “Twitter”, gan “Instagram” platformās, turklāt no abām vietām viņš tika izslēgts. Nepagāja gan ilgs laiks, kad mākslinieks atzina, ka viņa izteikumi bija rasistiski, tomēr viņš tos nenožēlojot, sakot, ka cīnījies pret uguni ar uguni.

Oktobra sākumā Parīzes modes nedēļas ietvaros Vests bija redzams ar kreklu “White Lives Matter”, un pēc tā abu pušu sadarbība bija uz jautājuma zīmes, “Adidas” uzsākot izmeklēšanu. Tagad uzņēmums paziņoja, ka vairāk nesastrādāsies ar mākslinieku, jo “Adidas” sacīja, ka antisemītisms vai jebkāda cita naida runa neiet kopā ar uzņēmuma vērtībām.

Kanjem Vestam, kurš nesen nomainīja savu vārdu uz “Ye”, pieder “Yeezy” preču zīme, tāpēc pagaidām nav skaidrs, kas notiks ar populārajiem apaviem. Tiek apgalvots, ka “Adidas” turpinās tos pārdot, neiekļaujot Vesta vārdu.

Jāsaka gan, ka sadarbības izbeigšana būs sāpīga “Adidias”, jo, atsaucoties uz “New York Times”, uzņēmumam tas izmaksās 245 miljonus. Tajā pašā laikā, sadarbojoties ar tik neprognozējamu cilvēku kā Vests, “Adidas” akciju cena mēneša laikā nokritās par 23%, kas bija saistīts ar Vesta rasistiskajiem izteikumiem.

sportapils