“Porto” lidmašīnā priecājas un lēkā par iekļūšanu Čempionu līgas “play-off”

UEFA Čempionu līgā atlikusi vairs tikai viena spēļu kārta, līdz ar to zināmas praktiski visas komandas, kas cīnīsies izslēgšanas turnīrā. Lieli prieki bija “Porto” spēlētājiem, kad tie, atrodoties lidmašīnā, uzzināja, ka garantējuši vismaz otro vietu grupā.

“Porto” trešdienas vakarā izbraukumā spēlēja pret B grupas līderi “Club Brugge”. Pirms mača Portugāles komandai bija seši punkti, kamēr trešās vietas īpašniecei Madrides “Atletico” bija četri punkti, bet Leverkūzenes “Bayer 04” – trīs. Skaidrs, ka punktu zaudēšana “Porto” nebija vēlama, ko komanda apliecināja, sagraujot “Club Brugge” ar 4:0.

Pat, ja komanda būtu zaudējusi, cerības būtu labas, jo grupu turnīrs noslēgsies ar spēli mājās pret “Atletico”. Pastāvēja scenārijs, ka “Porto” jau trešdienas vakarā garantēs vietu tālāk, taču tādā gadījumā Madrides komandai savā laukumā vajadzēja zaudēt punktus pret “Bayer”.

Jau devītajā minūtē Vācijas komanda izvirzījās vadībā, bet 13 minūtes vēlāk “Atletico” izlīdzināja. Rezultāts atkal mainījās pēc septiņām minūtēm, kad “Bayer” atkal izvirzījās vadībā, un šāds rezultāts “Porto” derēja. Pēc tam, kad otrā puslaika sākumā bija aizvadītas piecas minūtes, Madride atkal panāca neizšķirtu, tādējādi intrigai turpinoties.

“Atletico” arī apzinājās, ka der tikai un vienīgi uzvara, tāpēc devās uz priekšu, cenšoties trešo reizi uzlauzt pretinieku vārtsargu. Komanda tam bija pavisam tuvu, jo kompensācijas laika beigās tiesnesis nozīmēja 11 metru soda sitienu, taču Janika Karasko raidīto bumbu atvairīja “Bayer” vārtsargs, bet nākamais sitiens trāpīja pa vārtu pārliktni.

Šim visam sekoja arī “Porto” futbolisti, kuri jau atradās lidmašīnā. Redzot notikumus laukumā un atskanot beigu svilpei, spēlētāji lidmašīnā sāka bļaustīties no prieka un lēkāt, turklāt to pašu darīja arī treneru korpuss. Pirms gada komanda netika ārā no grupas, savukārt 2021. gada pavasarī Portugāles vienība sasniedza ceturtdaļfinālu.

sportapils