Iedvesmojoši: lai gan ārsti sacīja, ka viņa nekad nestaigās, 10 gadus jauna meitene pieveic triatlona distanci

Ļoti motivējošas ziņas pienākušas no Austrālijas, kur 10 gadus vecā Helija Makkūmbsa piedalījās triatlonā un pieveica visas trīs disciplīnas, lai gan ārsti, kad jaunā dāma piedzima, teica, ka viņa visu dzīvi pavadīs ratiņkrēslā.

Helija kopš dzimšanas ir “spina bifida” problēma, kas nozīmē to, ka mugurkauls nav izveidojies pareizi, tāpēc ārsti jau uzreiz brīdināja mammu Kristīni, ka meita varētu nekad arī nestaigāt. Organisma defekta rezultātā Heilija nejūt neko zem jostasvietas, saņemot tikai vibrācijas cauri ķermenim.

Neskatoties uz sliktajām prognozēm, vecāki un jaunā meitene nesēdēja rokas klēpī salikuši, taču darīja visu iespējamo, lai Heilija varētu staigāt. “Viņas smadzenes ir ietekmētas, koordinācija, un, protams, arī vairāki muskuļi un nervi ir bojāti,” sacīja mamma.

betsafe

Meitene piedalījās triatlona sacensībās, kas sastāvēja no 750 metru garas peldēšanas distances, 20km braukšanas ar riteni un piecu kilometra skrējiena. “Cilvēki sāk redzēt, ka viņa ir spējīga darīt jebko,” meitas sasniegumus atzīmēja mamma.

Tad, kad Helija peld, viņa nevar kustināt kājas, lai pārvietotos uz priekšu, līdz ar to viss uzsvars ir uz ķermeņa augšējo daļu. Interesanti, ka triatlons nav jaunās dāmas vienīgais hobijs, jo viņa spēlē gan tenisu, gan nodarbojas ar barjersprintu. Citu cilvēku teiktais, ka viņa nekad nestaigās, jauno sportisti tikai un vienīgi motivējot.

Pēc sešiem gadiem olimpiskās un paralimpiskās spēles norisināsies Losandželosā, un nav nekādu šaubu, ka Heilija godam pārstāvēs Austrāliju, kura jau desmit gadu vecumā kļuvusi par savas valsts čempioni.

sportapils