Futbolists īsi pirms Pasaules kausa apsver mainīt pilsonību

Jau pēc 19 dienām Katarā sāksies Pasaules kauss futbolā. Lielas izvēles priekšā ir futbolists Anvars El Gazi, kurš sacensību priekšvakarā apsver mainīt pilsonību, lai varētu būt daļa no lielākā sporta foruma pasaulē, no Nīderlandes pārstāvja kļūstot par Marokas.

Šobrīd El Gazi ir Nīderlandes pilsonība, taču nacionālo valstsvienību viņš pārstāvējis tikai divas reizes, tam notiekot 2015. gadā. Futbolists raudzījās pozitīvi, ka varētu spēlēt izlasē Pasaules kausā, tomēr galvenais treneris Luiss van Gāls nav iekļāvis El Gazi starp tiem 55 futbolistiem, kuri pretendēs uz vietu valstsvienībā.

Lai gan dzimis Nīderlandē, El Gazi ir arī Marokas saknes, tāpēc viņš var pārstāvēt arī šo valstsvienību. Ņemot vērā netikšanu Nīderlandes izlasē, futbolists ļoti nopietni apsver mainīt pilsonību, iegūstot Marokas pasi, turklāt Marokas futbola federācija jau strādā pie šīs lietas.

Interesanti, ka El Gazi sacījis, ka pat Krištianu Ronaldu izteicis savas domas par šo jautājumu. “Jau ilgāku laiku esmu par to domājis,” atklāja El Gazi. “Mani vecāki, ģimene, personīgais treneris un arī Krištianu Ronaldu devuši padomus par šo tēmu.”

“Ronaldu iepriekš jautāja, kā jūtos Nīderlandē. Viņš teica, ka manā vietā izvēlētos palikt Nīderlandē, tomēr minēja, ka katram cilvēkam ir izvēle,” par sarunu ar futbola superzvaigzni izteicās El Gazi. “Izvēloties Nīderlandi, marokāņi teiks, ka neesmu īsts nīderlandietis. Paņemot Marokas pasi, Nīderlandē teiks, ka tieši šajā valstī es piedzimu un uzaugu.”

Četras sezonas El Gazi pavadīja Anglijas Premjerlīgā, pārstāvot “Aston Villa” un “Everton”, bet aizvadītajā vasarā viņš atgriezās Nīderlandē, pievienojoties “PSV Eindhoven”. Šosezon laukumā El Gazi devies sešas reizes, izceļoties ar trim precīziem sitieniem vārtos.

sportapils