Komanda paraksta līgumu ar Rūniju, bet tiek sodīta

Slavenais Anglijas futbolists Veins Rūnijs jau dažus gadus strādā trenera arodā. Vasarā viņš piekrita pārcelties uz ASV un kļūt par Vašingtonas komandas “DC United” galveno treneri, taču klubs saņēmis sodu, jo trenera piesaistīšanas procesā pārkāpa būtisku MLS līgas noteikumu.

Šī nav pirmā reize, kad abas puses sadarbojas, jo Rūnijs pārstāvēja komandu kā futbolists no 2018. līdz 2019. gadam. Dodoties laukumā 52 spēlēs, anglis atzīmējās ar 25 gūtiem vārtiem, bet pēc tam atgriezās Anglijā, vispirms pārstāvot “Derby County” kā spēlētājs, bet pēc tam kļūstot par galveno treneri.

Pēc divu gadu sadarbības Rūnijs atstāja “Derby County” galvenā trenera amatu un atgriezās Vašingtonā. Tagad kļuvis zināms, ka komanda pārkāpusi MLS diversitātes noteikumu, parakstot līgumu ar Anglijas futbola leģendu. Līgas vadība sodījusi komandu ar 25 tūkstošu ASV dolāru lielu sodu.

Noteikumi paredz, ka komandai, piesaistot cilvēku svarīgā pozīcijā, finālistu sarakstā jāiekļauj vismaz divi cilvēki no mazāk pārstāvētām grupām, vismaz vienam esot melnādainajam vai afroamerikānim, un “DC United” nebija ievērojusi šo noteikumu.

“Klubam bija obligāti jāiekļauj vēl viens kandidāts no mazāk pārstāvētajām grupām finālistu sarakstā vai jālūdz MLS vadībai atbrīvojumu, precizējot mīkstinošos apstākļus,” šonedēļ komentēja līgas vadība. “Komanda, parakstot līgumu ar Veinu Rūniju 12. jūlijā, nebija to izdarījusi, tāpēc tikusi sodīta.”

“Mēs respektējam MLS lēmumu saistībā ar jaunā galvenā trenera piesaistīšanas procesu,” atbildi nepalika parādā arī “DC United”. “Mūsu finālistu sarakstā sākotnēji bija iekļauts cilvēks no mazāk pārstāvētās grupas, tomēr vēlāk viņš savu kandidatūru atsauca. Viņam tika uzdoti visi tie paši jautājumi kā citiem, tomēr viņš atteicās, jo negribēja pārņemt komandu sezonas vidū, tāpēc mēs pievērsāmies atlikušajam kandidātam.”

Brīdī, kad Rūnijs stājās amatā, “DC United” 17 spēļu laikā bija sakrājusi 17 punktus, tādējādi atrodoties Austrumu konferences pēdējā pozīcijā. Atlikušajos 17 mačos Rūnijs nespēja uzlabot komandas sniegumu, jo Vašingtona tika pie vēl tikai desmit punktiem, noslēdzot sezonu visas līgas pēdējā vietā.

sportapils