Pārmaiņas “Arsenal” fanu kultūrā? Komandas fani grib kļūt par ultrām

Londonas “Arsenal” šosezon spēlē ļoti labi un pašlaik atrodas Anglijas Premjerlīgas pirmajā vietā. Sekmīgā sezona veicinājusi izmaiņas arī komandas līdzjutējos, kuri vēlas līdzināties citiem Eiropas klubiem, izveidojot savu ultru kustību.

Iepriekšējās sezonās “Arsenal” nedemonstrēja to pašu labāko sniegumu, līdz ar to arī atmosfēra “Emirates Stadium” nebija pozitīvākā. Šosezon gan viss ir mainījies, jo komanda ļoti sekmīgi spēlē savu fanu priekšā, mājas stadionā joprojām nezaudējot punktus Premjerlīgas ietvaros un pārspējot tādas komandas kā “Tottenham” un “Liverpool”.

betsafe

Aizvadītajā nedēļas nogalē komanda sagrāva “Nottingham Forest” ar 5:0. Tribīnēs bija vērojamas izmaiņas, jo vienā no sektoriem cilvēki atradās vienādos kreklos, viņiem bija bungas, turklāt visa mača gaitā fani dziedāja dažādas dziesmas. Atsevišķa “Arsenal” fanu grupa atbalstīšanas kultūru vēlas pacelt nākamajā līmenī, tāpēc cenšas kļūt par ultrām.

Futbola ultru kustība ir zināma visā Eiropā, taču ne vienmēr komandu karstasinīgākie atbalstītāji izcēlušies ar adekvātu rīcību, tomēr pašlaik “Arsenal” fanu mēģinājums izveidot ultru grupējumu saņēmis visai daudz pozitīvu atsauksmju.

“Lūdzu, lūdz, lūdzu turpiniet tā darīt, jo tas ļoti maina atmosfēru. Mums visiem, kas atradās netālu, tas ļoti patika, tas maina visu spēli un “Arsenal” apmeklējuma pieredzi. Tieši tas, ko mums vajadzēja,” ļoti priecīgs bija komandas fans.

“Sēdēju aiz jums šodien. Jūs bijāt patiesi brīnišķīgi, un beidzot “Emirates” stadionā bija lieliska atmosfēra,” pozitīvs bija vēl kāds spēles apmeklētājs. “Vairāki cilvēki veido pilnīgi citādāku atmosfēru stadionā, par kuru tika teikts, ka tajā nav dvēseles. Tajā pašā laikā citi tagad viņus sauc par dīvainiem, jo cenšas ko mainīt. Tikai visu labāko viņu virzienā!”

Ceturtdienas vakarā “Arsenal” aizvadīs noslēdzošo UEFA Eiropas līgas grupu turnīra spēli, taču klubs jau garantējis tikšanu tālāk. Īstais saldais ēdiens sekos trīs dienas vēlāk, kad komandai Premjerlīgas ietvaros tikšanās ar citu Londonas komandu “Chelsea”.

sportapils