Premjerlīgas futbolists nezina, kas ir “fantasy”, un kāpēc cilvēki viņam raksta par to

Aizvien populārākas dažādos sporta veidos kļūst “fantasy” spēles, kurās cilvēki izveido savu komandu, balstoties uz konkrētās līgas sportistiem. Tāda arī ir Anglijas Premjerlīgā, taču “Crystal Palace” spēlētājs Vilfrīds Zahā neko par to nezina, paužot neizpratni, kad cilvēki viņam par to raksta.

Zahā ir populāra izvēle Premjerlīgas “fantasy”, ko spēlē vairāk nekā deviņi miljoni cilvēku. Kotdivuāras pārstāvis pēdējās trīs no četrām sezonām izcēlies ar vismaz desmit gūtiem vārtiem, bet šosezon viņa kontā jau ir seši precīzi sitieni. Futbolista cena ir 7,5 miljoni sterliņu mārciņu, kas ir visai laba cena, ņemot vērā viņa gūto vārtu skaitu.

“Crystal Palace” futbolists nespēlē to, taču zina par savu popularitāti “fantasy” dēļ. “Visu laiku dzirdu, ka cilvēki man saka “paldies” par punktiem, taču man nav ne jausmas, par ko ir runa,” intervijā atzina Zahā. “Es tikai zinu, ka mani ieliek komandās, vēlāk arī izņem, ja neesmu guvis vārtus vienā vai divās spēlēs.”

betsafe

“Redzu savu vārdu un to, ka cilvēki mēdz būt dažādi, sakot pozitīvus vārdus, bet arī to, ka esmu briesmīgs un izmests no viņu “fantasy” komandas,” par dažādajām reakcijām stāsta Zahā. Nepilni 20% “fantasy” dalībnieku savā sastāvā iekļāvuši Zahā, kas ir viens no augstākajiem rādītājiem spēlētājam, kurš nepārstāv kādu komandu no Premjerlīgas lielā sešinieka.

Žurnālists sacīja, ka gūtie vārti ir ļoti noderīgi “fantasy” komandu pārstāvjiem, un Zahā bija lietas kursā. “Jā, es to zinu. Man tiek teikti komplimenti par to, lai gan nemaz nezinu, kā tas strādā. Man nav nekādu pretenziju par to.”

29 gadus vecais futbolists nākamajā vasarā kļūs par brīvo aģentu. “Crystal Palace” jau tagad piedāvā Zahā jaunu līgumu, taču arī citas Anglijas komandas gribētu iegūt viņu savās rindās, piemēram, Londonas “Arsenal”. Tāpat tiek runāts, ka arī ārzemju komandas gatavas iesaistīties ar viņu sarunās jau no janvāra.

sportapils