Pasaules kausa laikā fani dzīvos konteineros

Vairs jau tikai nedēļa palikusi līdz Pasaules kausam futbolā. Pavisam drīz fanu straumes no visas pasaules plūdīs uz Kataru, un parādījusies pirmā informācija par apartamentiem, kādos fani varēs nakšņot, tomēr par augstāko kvalitāti to nevarēs nosaukt.

Uz svarīgāko sporta notikumu dosies vairāk nekā viens miljons apmeklētāju. Katara nav liela valsts, tāpēc jādomā par dažādām alternatīvām attiecībā uz cilvēku izmitināšanu. Viens no variantiem ir kruīza kuģi, kas tiks izmantoti kā peldošās viesnīcas, turklāt labā ziņa ir tāda, ka kuģi ir visai ietilpīgi.

Protams, ka visiem faniem tur neatradīsies vieta, tāpēc izveidots speciāls fanu ciemats. Tur pieejami kuģu konteineri, kas pārveidoti dzīvošanai. Katrā konteinerā ir divas vienvietīgās vai viena divvietīgā gulta, mazs ledusskapis, vannas istaba un kondicionieris, lai varētu izturēt Kataras karstumu, jo novembrī tur vidēji ir vismaz 20 grādus silts.

betsafe

Lai remdētu slāpes, katrā konteinerī automātiski pieejamas divas ūdens pudeles, bet ciematā pieejams lielais ekrāns spēļu vērošanai, kā arī tenisa korts un fitnesa centrs. Tomēr jāsaka, ka konteineri izskatās pēc tādiem, ko varētu izmantot studenti, tomēr cena par vienu nakti nav maza, jo naktsmītņu minimālā cena ir 200 eiro. Nav nekāds pārsteigums, ka sociālajos tīklos cilvēki pauduši sašutumu.

Kā vēsta britu mediji, Kataras galvaspilsētā Dohā sporta bāri krietni palielinājuši alkohola cenas. Grupu turnīra laikā Dohas viens no labākajiem sporta bāriem “Champion’s Sport Bar” pieprasa aptuveni 50 eiro lielu ieejas maksu. Cenā iekļauti trīs dzērieni, tomēr cena ar katru nākamo turnīra kārtu pieaugs.

Pusfinālu un finālu laikā ieejas maksa pārsniegs 250 eiro, kas nozīmē, ka viena bezmaksas dzēriena cena jau ir vismaz 80 eiro. Interesanti, ka, ja cilvēks paliek bārā uz vairāk nekā vienu spēli, ieejas maksa ir jāveic atkārtoti.

sportapils