Mesi saka, ka Gvardiola nodarījis lielu ļaunumu futbolam

Lionels Mesi guvis lielus panākumus “Barcelona” rindās, un liels nopelns tam bija galvenajam trenerim Pepem Gvardiolam. Tajā pašā laikā viens no visu laiku labākajiem futbolistiem Mesi sacījis, ka Gvardiola nodarījis savā ziņā ļaunumu futbolam.

Šis duo strādāja kopā no 2008. līdz 2012. gadam, kopumā izcīnot trīs Spānijas “La Liga” titulus un divus UEFA Čempionu līgas kausus. Gvardiolam bijusi liela ietekme uz Mesi karjeru un futbolu kopumā. Viņa izveidotais spēles stils lika citiem treneriem censties atveidot šīs taktikas, tomēr ne visi bijuši tik sekmīgi kā Gvardiola, kurš pēc Barselonas atstāšanas spējis triumfēt arī Vācijas Bundeslīgā un Anglijas Premjerlīgā.

Mesi uzskata, ka “Barcelona” panākumi to četru gadu laikā lika spāņu metodēm izskatīties vienkāršām. Tā rezultātā visi centās aizsargus vairāk iekļaut uzbrukumā un dzīt viņus uz priekšu. “Gvardiola izdarīja lielu ļaunumu futbolam,” retā intervijā teica Mesi. “Tas izskatījās tik vienkārši, ka visi centās atdarināt spēles stilu.”

betsafe

Šim apgalvojumam piekrita arī intervētājs Horhe Valdano. “Tieši tā, visās divīzijās varēja novērot, ka aizsargi devās uzbrukumos.” Mesi atbildēja apstiprinoši: “Jā, vēlāk redzēju daudz Gvardiolas apkārt. Tajā brīdī varēja saprast, ko esam sasnieguši.”

Argentīnietim tika uzdots jautājums, vai Gvardiola bijis labākais treneris, kura vadībā Mesi spēlējis. “Nav nekādu šaubu. Gvardiola ir īpašs, ieskaitot veidu, kādā viņš redzēja katru spēli, gatavošanos tām un kā viņš komunicēja ar mums par plānoto taktiku.”

Pilna intervija ar Mesi būs pieejama pirmdien, un tā domāta Pasaules kausa ievadīšanai, kas sāksies jau svētdien. Argentīnas izlase nav zaudējusi 35 spēlēs pēc kārtas, un uz lieliem panākumiem cer argentīnieši, kuri pagājušajā vasarā pirmo reizi piedzīvoja to, ka Mesi aizved izlasi līdz triumfam “Copa America”.

sportapils