Ronaldu atklātā intervijā skarbi izsakās par “United”

Futbola klubu sezona uz ilgāku laiku ir apstājusies. Kamēr spēlētāji dodas uz nacionālajām izlasēm, lai gatavotos Pasaules kausam, Krištianu Ronaldu intervijā ar Pīrsu Morganu skarbi izteicās gan par Mančestras “United”, gan par galveno treneri Ēriku ten Hāgu.

Šī sezona Ronaldu nav bijusi tā sekmīgākā. Vasarā viņš centās atstāt Mančestras “United”, jo komandai neizdevās kvalificēties UEFA Čempionu līgai, tomēr jaunu darbavietu neizdevās atrast. Pieckārtējais “Ballon d’Or” ieguvējs ticis kritizēts par slikto formu, kas licis ten Hāgam atstāt portugāli uz soliņa lielākajā daļā spēļu.

“Es nerespektēju viņu, jo viņš neizrāda respektu manā virzienā,” par ten Hāgu sacīja Ronaldu. “Ja tu nerespektēsi mani, tad man nebūs respekts arī tavā virzienā.” Vasarā Ronaldu laicīgi nevarēja ierasties uz komandas treniņnometni. Portugālis atklājis, ka tobrīd viņa nesen dzimušā meita atradās slimnīcā, tāpēc nebija kopā ar komandu, tomēr daži no vadības to neuzskatīja par īsto iemeslu. Ronaldu šī gadījuma dēļ jūtas aizvainots un nodots.

betsafe

Mančestrā Ronaldu atgriezās 2021. gada vasarā, noraidot citas pilsētas komandas “City” piedāvājumu. “Sekoju savai sirdij,” stāsta Ronaldu. “Alekss Fergusons teica, ka es nevaru pievienoties “City”, un es tam piekritu.”

Nepagāja ilgs laiks, kad Ronaldu saprata, ka komanda nav tāda, kāda tā bija kādreiz. “Nav nekāda progresa. Kopš brīža, kad Fergusons vairāk nav “United” treneris, neesmu redzējis evolūciju. Nekas nav mainījies. Domāju, ka faniem ir jāzina taisnība. Es vēlos tikai labāko šai komandai, tāpēc arī atgriezos.”

“Ir lietas komandas iekšienē, kas nepalīdz mums sasniegt tās virsotnes, kurās atrodas “City”, “Liverpool” un tagad arī “Arsenal”. Klubam ar šādu dimensiju vajadzētu atrasties pirmajā trijniekā, tomēr tā diemžēl nav.”

Svētdienas vakarā “United” kompensācijas laikā izrāva uzvaru pār “Fulham” (2:1), tādējādi pauzē dodoties uz pozitīvas nots. Pēc 14 aizvadītiem mačiem “Sarkanie velni” sakrājuši 26 punktus, un tas dod 5. vietu turnīra tabulā, no pozīciju augstāk esošās “Tottenham” atrodoties trīs punktu attālumā, taču Mančestra aizvadījusi arī par spēli mazāk.

sportapils