Pasaules kausa laikā Mančestras “United” nopelnīs vairāk nekā 2,8 miljonus

Tas, ka Pasaules kauss futbolā norisinās ziemā jeb sezonas laikā, nepatīk komandām, jo tiek apstādinātas sezonas, bet spēlētāji dodas prom no savām darba vietām un riskē ar savainojumu iegūšanu. FIFA kompensēs to, ka spēlētāji atrodas ārpus klubiem, un liela ieguvēja būs Mančestras “United”.

Ar katru mājas spēli komandas gūst peļņu. Tagad visām komandām iestājusies dīkstāve, jo vairāk nekā mēnesi nevienā no lielajiem Eiropas nacionālajiem turnīriem spēles nenorisināsies. Lai kompensētu to, ka futbolisti pārstāv savas dzimtenes, FIFA maksās komandām par katru spēlētāju, kurš atrodas Katarā, ņemot vērā 2010. gadā izveidoto atbalsta programmu.

betsafe

Pirms četriem gadiem, kad turnīrs norisinājās Krievijā, FIFA komandām izmaksāja aptuveni 180 miljonus eiro, bet sagaidāms, ka tagad summa pieaugs. Ja iepriekš klubi saņēma mazliet vairāk nekā septiņus tūkstošus eiro katru dienu par katru spēlētāju Pasaules kausā, tad tagad summa augusi līdz vairāk nekā 1100 eiro.

Viena no lielākajām pārstāvniecībām turnīrā būs Mančestras “United”, jo 16 futbolisti, ieskaitot Aleksu Telesu, kurš īrē atrodas “Sevilla”, vilks savu izlašu kreklus Katarā. Maksimālais dienu skaits, ko spēlētāji var pavadīt izlases rīcībā, ir 29, jo visas komandas sāka gatavošanos sešas dienas pirms turnīra sākuma.

Grupu turnīra ilgums būs 13 dienas, līdz ar to katrs spēlētājs izlases rīcībā būs vismaz 19 dienas, un tas “United” kasi papildinās ar vismaz 2,82 miljoniem eiro. Ļoti iespējams, ka summa būtiski pieaugs, jo Mančestrā spēlē futbolisti no tādām spēcīgām valstīm kā Brazīlija, Francija, Anglija un Argentīna.

sportapils