Spēlētājs ar SMS atsaka Portugāles izlasei, varētu pārstāvēt Angliju

Portugālē dzimušais futbolists Fabio Karvalju atteicies pārstāvēt dzimtenes U21 izlasi gaidāmajās pārbaudes spēlēs, par to paziņojot tikai ar īsziņu palīdzību, kas raisījis runas par to, ka Anglijas Premjerlīgas futbolists turpinājumā varētu būt daļa no Anglijas izlases.

Jau pēc dažām dienām sāksies Pasaules kauss, bet Portugāles U21 ieplānojusi divas pārbaudes spēles pret Čehiju un Japānu. Oficiālā paziņojumā Portugāles futbola federācija pavēstījusi, ka Karvalju ne tikai nebūs izlases rīcībā tagad, bet kopumā atteicies pārstāvēt U21 izlasi.

“Karvalju informēja mūs ar īsziņu palīdzību, ka vairāk neplāno pārstāvēt Portugāles U21 valstsvienību,” sacīja federācijas pārstāvji. “Lēmums ar spēlētāju tika pārrunāts tikai pēc tam, kad viņš tika izsaukts uz pārbaudes spēlēm pret Čehiju un Japānu.”

betsafe

Iepriekš Karvalju spēlējis Portugāles U21 izlasē, četru maču laikā izceļoties ar diviem vārtiem. Interesanti, ka Karvalju agrāk spēlējis Anglijas U16, U17 un U18 izlasēs. Joprojām Karvalju, kurš dzimis Portugālē, bet pārcēlies uz dzīvi Anglijā 2013. gadā, var pārstāvēt Anglijas pieaugušo izlasi, jo jaunatnes vecumā pārstāvētās izlases nenosaka to, kurā lielajā izlasē jāspēlē.

Anglijas pieaugušo izlases galvenais treneris Garets Sautgeits iepriekš izteicās, ka labprāt redzētu Karvalju arī Anglijas U21 izlases sastāvā, tomēr viņam ir Portugāles pase, līdz ar to Karvalju drīkstēja pārstāvēt dzimteni, savukārt jaunatnes izlasēs nebija nepieciešama angļu pase, lai spēlētu Anglijas izlasē.

Šosezon “Liverpool” rindās futbolists pa īstam debitējis Anglijas Premjerlīgā, un 11 spēlēs viņš guvis divus vārtus. Jau pagājušajā sezonā Karvalju spēlēja Premjerlīgā, tomēr tikai četrreiz devās laukumā “Fulham” sastāvā, tiesa, guva arī vienus vārtus.

sportapils