Nīderlandes galvenais treneris piešķir numurus, balstoties uz vecumu

Visas 32 valstsvienības, kas piedalīsies Pasaules kausā, jau vairākas dienas cītīgi gatavojas četrgades lielākajam futbola turnīram. Nīderlandes izlases galvenais treneris Luiss van Gāls pavēstījis, ka noteicis spēlētāju numurus uz krekliem, balstoties uz viņu vecumu.

Bieži vien galvenie treneri sadala numurus pēc tā, cik liela pastāv iespēja, ka konkrētais futbolists dosies laukumā, numuriem no 1 līdz 11 norādot uz vislielāko iespēju tikt laukumā. Citādāka pieeja bijusi Nīderlandes galvenajam taktiķim van Gālam.

Viņš spēlētāju numurus izvēlējies, balstoties uz to vecumiem, tāpēc vārtsargs Remko Pasvērs, kurš ir 39 gadus jauns, šajā turnīrā spēlēs ar 1. numuru uz muguras. “Parasti numuru jautājumu apspriežu ar spēlētājiem, bet ne šajā gadījumā,” sacīja van Gāls. “Piešķiru spēlētājiem numurus, kas atbilst viņu vecumam.”

Kāds no žurnālistiem jautāja, vai van Gāls joko. “Tas nav joks. Es nekad preses konferencēs nestāstu jokus, bet gan vienkārši izstāstīju savu pieeju šim jautājumam. Numuru izvēle saistīta ar viņu vecumu, tāpēc arī sniedzu tādu atbildi.”

betsafe

Netipiskais piegājiens liks pārējiem treneriem minēt, kāds tad varētu būt Nīderlandes starta sastāvs. Dažu spēlētāju numuri tik un tā atspoguļo viņu svarīgumu izlasē, jo, piemēram, kapteinim Virdžilam van Deikam uz muguras būs 4. numurs, bet PSV zvaigznei Kodijam Gakpo – 8.

Saistībā ar Katarā notiekošo turnīru norisinās dažādas protesta akcijas. Arī starp Nīderlandes faniem ir tādi, kas nedosies uz Kataru, lai protestētu pret cilvēku tiesību pārkāpumiem. “Viņiem ir visas tiesības tā darīt,” sacīja van Gāls. “Tomēr es ceru, ka mēs spēlēsim tik labi, ka iekļūsim finālā un viņi vēros TV ekrānos un redzēs mūsu lielisko sniegumu.”

71 gadu vecais speciālists uzteica rīkotāju paveikto saistībā ar nodrošinātajiem apstākļiem. “Treniņu laukums nevarēja būt vēl labāks, arī viesnīcas un pati organizētība bijusi lieliska. Esmu patīkami satraukts, taču pats galvenais, lai arī mani spēlētāji tā jūtas.”

Turnīru Nīderlande uzsāks 21. novembrī ar spēli pret Senegālu, bet A grupā spēlēs arī mājiniece Katara un Ekvadora. “Mums komandā nav pasaules labākie spēlētāji, taču es ticu komandas garam un taktikām, kā arī tam, ka mums ir spēlētāji, kuri varēs izpildīt trenera noteikto plānu,” pozitīvi izteicās van Gāls.

sportapils