FIFA prezidents būtu gatavs rīkot Pasaules kausu arī Ziemeļkorejā

Ar interesantiem izteikumiem nedēļas nogalē pirms Pasaules kausa sākuma Katarā izcēlās FIFA prezidents Džanni Infantīno. Viņš neizslēdza, ka lielākais futbola turnīrs varētu norisināties pat tādā valstī kā Ziemeļkorejā.

Daudz dažādu jautājumu Infantīno saņēma preses konferencē, ieskaitot par to, kāpēc turnīrs vispār norisinās Katarā. Prezidents atbildēja, ka futbols var tikt izmantots kā rīks, kas vienotu pasauli. Viņš uzskata, ka jebkurai valstij vajadzētu būt iespējai rīkot starptautisku turnīru.

“FIFA ir globāla organizācija,” sacīja Infnatīno. “Mēs esam futbola cilvēki nevis politiķi, un mēs vēlamies vienot cilvēkus.” Prezidents atklāja, ka pirms pāris gadiem viesojās Ziemeļkorejā, lai saprastu, vai valsts varētu uzņemt Pasaules kausu sievietēm.

betsafe

“Jebkura valsts var uzņemt turnīru. Pirms pāris gadiem devos uz Ziemeļkoreju un jautāju vietējiem, vai viņi būtu gatavi uzņemt daļu no sieviešu Pasaules kausa kopā ar Dienvidkoreju. Protams, mans mēģinājums nebija sekmīgs, taču es tā darītu vēl 100 reizes, ja būtu nepieciešams. Tikai iesaistīšanās var radīt reālas pārmaiņas. Esam globāla organizācija un vēlamies palikt kā organizācija, kas vieno pasauli.”

Jau vairāku mēnešu garumā Ukrainā risinās karadarbība. Infantīno G20 sanāksmē aicināja vienoties par pamieru viena mēneša garumā, kamēr notiek Pasaules kauss. “Futbols ir spēks, kas var vērst uz labu,” turpināja Infantīno. “Neesam gan naivi, ka futbols var atrisināt visas pasaules problēmas.”

“Zinām, ka mums kā sporta organizācijai vajadzētu galveno fokusu vērst sporta virzienā, taču futbols vieno, īpaši jau Pasaules kauss, tāpēc tas var kalpot kā pozitīvs grūdiens.” Ja par pagaidu pamieru nav iespējams vienoties, tad Infantīno aicināja Krieviju vismaz atvērt humānos koridorus.

Svētdienas vakarā tika aizvadīta pirmā Pasaules kausa spēle, mājiniecei Katarai zaudējot Ekvadorai ar rezultātu 0:2. Pirmdien turnīrs turpināsies ar trim spēlēm: Anglija pret Irānu, Senegāla pret Nīderlandi un ASV pret Velsu.

sportapils