Teroristu grupējums “Al-Qaeda” iesaka izvairīties no Pasaules kausa

Par to, ka sācies Pasaules kauss futbolā, noteikti zina praktiski visās mājsaimniecībās, jo vienaldzīgo nav. Tajā pašā laikā teroristu grupējums “Al-Qaeda” izplatīja paziņojumu, kurā iesaka musulmaņiem izvairīties no lielo futbola svētku apmeklēšanas.

Ar savu paziņojumu “Al-Qaeda” dalījās dienu pirms lielā turnīra sākuma, bet plašākai publikai to iznesa “SITE Intelligence Group” – ASV nevalstiska organizācija, kas seko džihādistu organizāciju aktivitātēm internetā.

“Mēs brīdinām mūsu musulmaņu brāļus nesekot turnīram un neapmeklēt to,” teikts paziņojumā. Vēstījumā organizācija kritizēja Kataru par amorālu, homoseksuālu, ar korupciju pārņemtu cilvēku un ateistu atvešanu uz valsti. Tajā pašā laikā “Al-Qaeda” neizteica nekādus uzbrukuma draudus valstij.

betsafe

Visā pasaulē cilvēki kritizējuši Kataru par to attieksmi pret cilvēkiem. Pasaules kausa organizatori gan sacīja, ka jebkurš cilvēks, neskatoties uz viņu seksuālo orientāciju un viedokļiem, ir laipni gaidīts ierasties finālturnīrā.

Lai izskaustu jebkādus draudus saistībā ar konfliktiem, Katara apmācījusi vairāk nekā 50 tūkstošus cilvēku, kas rūpēsies par drošību visa turnīra laikā. Mazajā Katarā, kurā dzīvo aptuveni trīs miljoni iedzīvotāju, lielāko daļu cilvēku sastāda ārzemju strādnieki, kuri arī būs galvenie drošības dienesta darbinieki.

sportapils