FIFA liek Beļģijai mainīt izbraukuma spēļu formu

Kamēr Pasaules kauss uzņem savus apgriezienus, tikmēr turnīra organizatori turpina izcelties ne pārāk pozitīvā zīmē. FIFA likusi Beļģijas nacionālajai izlasei mainīt izbraukuma spēļu formas, lai izskaustu jebkādus politiskos ziņojumus.

Vairākas turnīra komandas bija plānojušas izmantot kapteiņa apsējus, uz kuriem būtu uzraksts “One Love”, tādējādi atbalstot LGBTQIA+ kopienu. Jau vairākus mēnešus pirms turnīra valstsvienības rakstīja FIFA jautājumu, vai tādus varēs izmantot, bet uzreiz atbilde nesekoja.

Īsi pirms spēļu sākuma FIFA norādīja, ka šādus apsējus komandas nevarēs izmantot. Dažas izlases bija gatavas samierināties ar naudas sodiem, lai varētu doties laukumā ar varavīksnes krāsas kapteiņa apsēju, taču tika piedraudēts ar dzeltenajām kartītēm izlašu kapteiņiem, kas komandu entuziasmu samazināja.

betsafe

Arī Beļģija bija viena no izlasēm, kas grasījās izmantot īpašo apsēju, turklāt īpašs vēstījums bija paredzēts arī uz izbraukuma spēļu krekliem. Vārds “Love” tika iekļauts uz izbraukuma spēļu krekla apkakles, bet FIFA paziņojusi, ka krekli būs jāmaina, uzsverot, ka visiem nepieciešams koncentrēties tikai un vienīgi uz futbolu.

“Mēs esam neapmierināti ar FIFA lēmumu, tomēr nevaram nolikt mūsu spēlētājus tādā situācijā, ka viņi varētu saņemt sankcijas,” sacīja Beļģijas futbola asociācijas izpilddirektors Pīters Bosērs. “Šī iemesla dēļ palūdzām viņiem nespēlēt ar “One Love” apsēju. Bijām gatavi maksāt sodus, tomēr nevēlamies nostādīt spēlētājus tādā situācijā, ka viņi varētu saņemt kartītes vai pat pamest laukumu.”

“Jau septembrī informējām FIFA par mūsu plāniem spēlēt ar konkrēto apsēju, tomēr atbildi tā arī nesaņēmām,” turpināja federācijas pārstāvis. “Bijām solidarizējušies ar pārējiem dalībniekiem par apsēju nēsāšanu, bet jūs nevarat to pārraut tagad.”

Arī Anglija bija plānojusi izmantot varavīksnes krāsas apsēju, tomēr pirmdien pret Irānu tas nenotika. “BBC” žurnāliste Aleksa Skota bija drosmīga un atradās laukuma malā ar šo apsēju uz rokas, riskējot zaudēt akreditāciju.

sportapils