Basketbola tiesnesis zaudē zobu centra iemetiena laikā

Par vienu no fiziskākajiem sporta veidiem var uzskatīt basketbolu, un katra kontakta epizode var noslēgties ar kādu savainojumu. Otrdienas vakarā tika piedzīvota neparasta situācija, jo būtiskā zaudējumā iedzīvojās nevis spēlētājs, bet gan tiesnesis.

Venēcijā ULEB Eirokausa spēlē tikās vietējā “Umana Reyer” un Paņevežu “Lietkabelis”. Abu komandu garākie spēlētāji nostājās laukuma vidū, lai noskaidrotu, kura no vienībām uzsāks spēli. Poļu arbitrs Pjotrs Pastušaks meta bumbu gaisā, tomēr drīz vien mačs tika apstādināts.

betsafe

Mājinieku spēlētājs Mičels Vats netīšām trāpīja tiesnesim pa seju ar elkoni, un polis nekavējoties pieliecās. Praktiski arī uzreiz pārējie divi tiesneši piefiksēja situāciju un apstādināja spēli, lai varētu saprast situāciju ar Pastušaka veselības stāvokli.

Mačs tika iepauzēts uz pāris minūtēm, lai tiesnesis varētu atkopties no piedzīvotā sitiena, kura dēļ tiesnesis pat zaudēja zobu. Lai gan ir bijuši tādi gadījumi, ka maču aizvada divu tiesnešu vadībā, Pastušaks nepameta laukumu, un drīz vien mačs varēja atsākties.

Jāmin, ka viens no trim tiesnešiem bija latvietis Kristaps Konstantinovs. Lai gan pirms mača par favorīti tika uzskatīta “Umana Reyer”, vadībā lielākoties atradās “Lietkabelis”, kas iekrāja pat desmit punktu handikapu, tomēr pēdējā pusotrā minūtē mājinieki atspēlēja piecu punktu deficītu, guva pēdējos astoņus punktus un uzvarēja ar 74:71.

sportapils