Pasaules kausa organizatori melo par spēļu apmeklējumu

Jau trīs dienas aizvadītas Pasaules kausā Katarā. Turnīra norises vietā atrodas tūkstošiem līdzjutēji, kas vēlas atbalstīt savas nacionālās izlases, un spēļu protokolos tiek minēts, ka stadioni tiek pārpildīti, lai gan pēc oficiālajiem datiem stadioni nespēj uzņemt tik daudz cilvēku.

Līdz ar pirmajiem mačiem radās liels jautājums par to, kas uzskaita apmeklētāju skaitu. Kataras un Ekvadoras mačs norisinājās 60 tūkstošu cilvēku lielā stadionā, bet protokolā norādīts, ka uz vietas bija vairāk nekā 67 tūkstoši. Līdzīgi situācija bija Anglijas un Irānas spēlē, jo tur tika minēti vismaz 45 tūkstoši fanu, lai gan stadiona ietilpība neatļauj vairāk par 40.

Arī Nīderlandes un Senegālas duelī tika norādīts par vairāk skatītājiem nekā stadionā iespējams. Tajā pašā laikā sociālajos tīklos tika publicēts attēls, kurā redzams, ka ļoti daudz sēdvietu ir brīvas, lai gan spēle jau ritēja krietnu laiciņu.

“Jau 30 minūtes norisinās spēle, taču joprojām ir ļoti daudz brīvu vietu,” ar novērojumiem Nīderlandes un Senegālas spēlē dalījās kanādiešu žurnālists Džo Kalahans. “Šī, iespējams, ir pirmās nedēļas labākā spēle, kas turklāt notiek mazā stadionā. Ja pat šī spēle nevar būt izpārdota…”

Lai gan turnīrs norisinās neilgu laiku, jau dažādi skandāli apvijuši turnīru. Viss sākās dažas dienas pirms oficiālajiem mačiem, kad organizatori paziņoja par aizliegumu tirgot alu, savukārt komandu kapteiņi nevar izmantot varavīksnes krāsas apsējus.

betsafe

sportapils