NBA komandu jaunās sezonas formas – bauda katrai gaumei

Pirms kāda laika vēstījām par to, ka NHL ir prezentējusi komandu jaunās formas gaidāmajā sezonā, bet jauno formu prezentācijas process ir noticis arī NBA, kur beidzot ir zināmas visas 30 “City Edition” formas.

Arī iepriekšējās sezonās komandas priecēja ar dažādām “City Edition” formām, turklāt tās katru sezonu mainās, līdz ar to starpsezonā ir par vienu notikumu vairāk, kam sekot līdzi. Galvenā uzmanība vienmēr bijusi pievērsta spēlētāju pārejām un maiņu darījumiem, bet jauno formu paziņojumi tagad arī tiek gaidīti ar lielu nepacietību.

Kristapa Porziņģa pārstāvētā Dalasas “Mavericks” šosezon atsevišķas spēles aizvadīs baltās formās ar melnām rakstzīmēm un zelta apdari, tādējādi neievērojot tradicionālo zilo, zaļo vai sudraba krāsu. Šīgada “City” formas ir par godu vienam no ikoniskākajiem un spēcīgākajiem Dalasas pilsētas simboliem – Pegasam.

Starpsezonā par vairākām izmaiņām dizainā paziņoja Rodiona Kuruca pārstāvētā Bruklinas “Nets”. Komanda atgādinās par 1990. – 1991. gada formām, turklāt mači, kuros tiks uzvilktas klasiskās formas, tiks aizvadītas tam īpaši paredzētā laukumā, bet “City Edition” formām par iedvesmu tika ņemts Bruklinā dzimušā mākslinieka Žana Mišela Baskjala stils.

Par patīkamu pārsteigumu parūpējās vienmēr konservatīvā Sanantnonio “Spurs”, jo “City” formas bez melnās un baltās krāsas būs redzamas arī zaļas, rozā un oranžas līnijas, tādējādi atgādinot par iesildīšanās tērpiem, kas komandai bija 90-tajos gados.

Šis raksts nebūtu pilnīgs, ja netiktu pieminēta Maiami “Heat” komanda. Katru gadu Floridas štata pārstāvji izcēlušies ar skaistām formām, un šī sezona arī nav izņēmums, jo ir turpināta seriāla “Miami Vice” tematika, bet uz krekla būs gan rozā, gan baltie, gan zilie toņi.

Goldensteitas “Warriors” jaunās sezonas “City” formas sociālajos tīklos ir atzītas par vienām no labākajām. Kreklus rotās Ouklendas uzraksts – šajā vietā “Warriors” savas mājas spēles aizvadīja 47 gadus. Formās ir arī cits vēstures piesitiens, jo tās atgādina “Warriors” 21. gadsimta sākuma formas jeb laikus, kad Andris Biedriņš bija svarīga “kareivju” daļa.

Tāpat kā NHL gadījumā, arī NBA, visticamākais, ar formu pārdošanu izdosies atgūt vismaz nelielu daļu no zaudētās naudas, kas radīsies saīsinātās sezonas dēļ.

sportapils