Bendikai zelts, Šici izcīna sudrabu – aizvadītās dienas aktualitātes

Baiba Bendika pirmo reizi karjerā kļuva par Eiropas čempioni biatlonā, triumfējot 7,5 kilometru sprinta distancē, bet Andrejs Rastorgujevs 10 kilometru sprintā pieļāva trīs kļūdas šaušanā un palika 22. pozīcijā.

Pasaules čempionātā kamaniņu sportā Andris un Juris Šici izcīnīja sudraba medaļas divnieku sprinta sacensībās.

Aizvadītajā naktī Kristaps Porziņģis guva vien 11 punktus un izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, bet “Mavericks” otro reizi zaudēja “Jazz”, kam tā bija jau 11. uzvara pēc kārtas, – 101:120. Dāvis Bertāns atgriezās laukumā, taču guva tikai vienu punktu, kamēr “Wizards” ar 100:116 atzina “Hawks” pārākumu.

Vārtus Čehijas hokeja līgā guva Uvis Balinskis, tiesa, viņa un Oskara Cibuļska pārstāvētā “Litvinov” zaudēja “Vitkovice” ar rezultātu 2:3. Pavisam nesen Balinskis, Māris Bičevskis un Ralfs Freibergs dalījās ar iespaidiem par šo sezonu Čehijā.

Zināmas Aļonas Ostapenko un Anastasijas Sevastovas pretinieces Melburnas turnīros pirms “Australian Open”. Ostapenko spēkosies ar 131. ranga numuru Sāru Erani, bet Sevastovas pretiniece būs Medisona Brengla, kura rangā atrodas 83. pozīcijā.

Rīgas “Dinamo” KHL mačā ar rezultātu 2:3 zaudēja “Severstal”, bet gan Mikam Indrašim, gan Džeisī Liponam vieni vārti un viena rezultatīva piespēle.

VTB līgā rezultatīvu sniegumu turpina demonstrēt Rolands Freimanis, kurš “Zielona Gora” uzvarā (86:79) pār Roberta Štelmahera un Akseļa Vairoga trenēto “Kalev/Cramo” guva 18 punktus un izcīnīja 12 atlēkušās bumbas. Jānis Bērziņš Polijas komandas rindās atzīmējās ar 11 punktiem un trim bumbām, bet Jānis Kaufmanis Tallinas kontu papildināja ar pieciem punktiem.

Latvijas, Igaunijas un Lietuvas futbola federācijas vienojušās, ka jūnijā tiks aizvadīts Baltijas kausa izcīņas turnīrs, kas bija paredzēts pagājušajā gadā.

Anglijas Premjerlīgas komandai “Tottenham” uz ilgāku laiku nāksies iztikt bez Harija Keina, kurš mačā pret “Liverpool” savainoja abas potītes. Potītes savainojumā iedzīvojies arī “Liverpool” spēlētājs Žoels Matips, kurš ir ārā uz nenoteiktu laiku.

Itālijas kausa ceturtdaļfinālā saķeršanās notika starp Zlatanu Ibrahīmoviču un Romelu Lukaku, un futbolistiem piešķirta diskvalifikācija uz vienu Itālijas kausa spēli.

Eirolīgā CSKA, Jānim Strēlniekam punktus negūstot, izlaida pārsvaru un galotnē zaudēja “Bayern” ar 66:69, bet “Žalgiris” izbraukumā nespēja uzlauzt “Baskonia” pretestību – 68:81.

sportapils