Kamaniņu izlasei PČ noslēgumā bronza, Bertāna “Wizards” iespaidīgi atspēlējas – aizvadītās dienas aktualitātes

Latvijas kamaniņu izlase pasaules čempionāta pēdējā dienā izcīnīja bronzas medaļas komandu stafetē. Latviju pārstāvēja Kendija Aparjode, Artūrs Dārznieks, Andris un Juris Šici.

Dāvis Bertāns aizvadītajā naktī guva 11 punktus un izcīnīja 3 atlēkušās bumbas, bet Vašingtonas “Wizards” mača pēdējās sekundēs atspēlēja 5 punktu deficītu un pārspēja Bruklinas “Nets” ar rezultātu 147:146. Atkārtoti rezultatīvāko karjeras spēli aizvadīja Nikola Jokičs, kuram uzvarā pār Jūtas “Jazz” (128:117) 47 punkti, pie reizes pārtraucot “Jazz” 11 uzvaru sēriju.

Aļona Ostapenko Melburnas turnīra 2. kārtā pārspēja Danku Koviniču ar 6:4, 7:5. Anastasija Sevastova naktī uz otrdienu tiksies ar Anastasiju Pavļučenkovu.

Elvis Merzļikins sargāja “Blue Jackets” vārtus aizvadītajā naktī, latvietis atvairīja 33 metienus no 36, divus vārtus ielaida 3. periodā, un komanda zaudēja Čikāgas “Blackhawks” ar rezultātu 1:3. Kaspars Daugaviņš svētdien pavadīja laukumā 22:05 minūtes, izceļoties ar lielāko spēles laiku “Vityaz” rindās, nopelnīja 2 minūšu sodu, bet komanda ar 4:5 zaudēja Minskas “Dinamo”. Renārs Krastenbergs guva vārtus Austrijas čempionāta spēlē, Ivaram Punnenovam rezultatīva piespēle Šveicas līgā.

Itālijas basketbola čempionātā Andrejs Gražulis ar 16 punktiem un 5 atlēkušajām bumbām palīdzēja “Trieste” ar rezultātu 100:81 pārspēt Eirolīgas komandu “Olimpia Milano”. Mārtiņam Meieram VTB līgas ietvaros 10 punkti un sešas atlēkušās bumbas, bet “Astana” piekāpās “Avtodor” – 83:92.

16. uzvaru Spānijas futbola čempionātā izcīnīja Madrides “Atletico”, kas pieveica “Cardiz” ar rezultātu 4:2, turklāt 2 vārtus guva Luiss Svaress. Uzvaru izcīnīja arī “Barcelona”, bet turnīra tabulā “Atletico” pieder 10 punktu pārsvars, turklāt komanda aizvadījusi arī par 1 spēli mazāk nekā tuvākās konkurentes. Jāatgādina, ka nedēļas nogalē parādījās informācija par Lionela Mesi pašreizējā līguma apmēriem, taču Mesi grasoties vērsties tiesā pret mediju un komandu.

Anglijas Premjerlīgas čempione “Liverpool” ar 3:1 uzvaru pār “West Ham United” atgriezusies turnīra tabulas TOP3, bet “Tottenham Hotspur” pamanījās zaudēt “Brighton” – 0:1. Negaidītu zaudējumu piedzīvoja arī “Leicester City”, kas nespēja tikt galā ar “Leeds United”, piekāpjoties ar 1:3.

Francijas futbola čempionātā šokējošu zaudējumu piedzīvoja PSG. Mačā pret pastarīti “Lorient”, pateicoties diviem Neimāra realizētajiem 11 metru soda sitieniem, atradās vadībā ar 2:1, taču 80. minūtē pretinieki izlīdzināja rezultātu, bet kompensācijas laikā “Lorient” izrāva 3:2 uzvaru. Jāmin arī, ka turnīra tabulā PSG vairs neatrodas 1. vietā.

sportapils