“Mavericks” zaudē 6. spēli pēc kārtas, IIHF lems par hokeja čempionātu – aizvadītās dienas aktualitātes

Kristaps Porziņģis aizvadītajā naktī guva 19 punktus, izcīnīja 10 atlēkušās bumbas un bloķēja trīs metienus, tomēr Dalasas “Mavericks” pēdējās sekundēs zaudēja Fīniksas “Suns” ar rezultātu 108:109. Dalasai šī bija 6. neveiksme pēc kārtas.

Šodien vajadzētu būt pieņemtam gala lēmumam par šī gada pasaules čempionāta hokejā norises vietu. Kā vēsta Šveices medijs “Watson”, pašreiz pieejamā informācija liecina, ka kopā ar Rīgu čempionātu rīkos Bratislava, kur notiks arī turnīra izšķirošās cīņas.

Bez rezultativitātes punktiem NHL palika Teodors Bļugers, un Pitsburgas “Penguins” ar rezultātu 1:3 zaudēja Ņujorkas “Rangers”. Vācijas hokeja līgā pirmdien vārtus guva Kristofers Bindulis, kurš sekmēja Krēfeldes “Pinguine” uzvaru pār “Dusseldorfer EG” ar 3:1. Jāmin, ka Krēfeldes komandu pārstāv pieci latvieši.

Ar zaudējumu 2. kārtā turnīrs Melburnā noslēdzies Anastasijai Sevastovai, kura naktī uz pirmdienu zaudēja Anastasijai Pavļučenkovai – 0:6, 3:6.

Latvijas sieviešu basketbola izlasei šonedēļ bija paredzētas pēdējās divas spēles Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā, taču Ziemeļmaķedonija uz Rīgas “burbuli” nav devusies divu pozitīvo COVID-19 analīžu dēļ, tādējādi Latvijai viss izšķirsies sestdienas spēlē pret Vāciju.

Rolands Freimanis vakar VTB līgā piedalījās sensācijas veidošanā. Latvietis guva 14 punktus un izcīnīja četras atlēkušās bumbas, bet viņa pārstāvētā “Zielona Gora” pēdējās sekundēs izrāva uzvaru pār Krievijas basketbola flagmani CSKA – 93:90. “Armijnieku” rindās Jānis Strēlnieks guva astoņus punktus, atdeva divas rezultatīvas piespēles un izcīnīja divas atlēkušās bumbas. Citā VTB līgas spēlē Dairis Bertāns ar 11 punktiem palīdzēja “Khimki” pieveikt “Parma” (72:69), un Marekam Mejerim zaudētāju labā deviņi punkti un sešas bumbas zem groziem.

Kā ziņo Sportacentrs.com, jaunajā futbola Virslīgas sezonā varētu startēt FK “Jelgava”, kura ir atradusi investoru, taču nav iesniegusi LFF visus nepieciešamos dokumentus. Trešdien LFF Klubu licencēšanas komisija lems par Jelgavas dalību jaunajā sezonā.

Pozitīvs COVID-19 tests bijis arī BK “Ogre” komandā, līdz ar to treniņi pagaidām nenotiek, bet paredzams, ka sestdienas spēle pret “VEF Rīga” notiks.

sportapils