Kāpēc Neimārs nekļuva par Mesi un Ronaldu līmeņa spēlētāju?

Brazīlijas izlases un Parīzes “Saint-Germain” futbolists Neimārs tiek uzskatīts par vienu no labākajiem savas jomas pārstāvjiem pasaulē, tomēr viņš netiek likts vienā plauktiņā kopā ar Lionelu Mesi un Krištianu Ronaldu, kuri demonstrē cita līmeņa futbolu. Neimāra neoficiālais tituls ir “labākais pēc Mesi un Ronaldu”, un šajā rakstā apskatīsim vairākus variantus, kas liedzis brazīlietim būt pašā virsotnē.

Savainojumi

Pagājušajā nedēļā Francijas kausā PSG izcīnīja uzvaru pār “Caen”, taču traumu guva Neimārs, kurš nespēs komandai palīdzēt mēnesi, ieskaitot Čempionu līgas astotdaļfināla cīņas pret “Barcelona”. “Bēdas ir lielas, sāpes ir ļoti stipras un raudāšana ir nepārtraukta. Atkal kādu laiku nevarēšu darīt to, ko visvairāk mīlu, kas ir spēlēt futbolu. Dažreiz sava spēles stila dēļ jūtos nekomfortabli, jo visu laiku tieku dauzīts, es nezinu – problēma ir manī vai tajā, ko daru uz laukuma,” ar pārdomām “Instagram” profilā dalījās Neimārs.

Foto: TT

Pēdējos gados Neimārs patiesi bieži iekuļas veselības likstās. 2017. – 2018. gada sezonā Neimārs nopietni savainojās un nevarēja spēlēt trīs mēnešus. Šķita, ka brazīlietis izlaidīs pasaules kausu Krievijā, jo pavasarī staigāja uz kruķiem, taču atkopās un devās laukumā, tiesa, parādītais sniegums nebija tas labākais.

Jāteic, ka Neimāra spēles stils daļēji arī ir pie vainas, jo viņam patīk spēlēt skaisti, eleganti apspēlēt pretiniekus, viņa tehnika ir izcila, taču tajā pašā laikā pretinieki jūtas apsmieti, kā rezultātā rodas vēlme atriebties. Kā vēsta transfermarkt.com, šosezon, neņemot vērā pašreizējo savainojumu, Neimārs ir izlaidis jau nepilnus divus mēnešus jeb 59 dienas, izlaižot 11 PSG spēles. Iepriekšminētā trauma 2017. – 2018. gada sezonā liedza futbolistam doties laukumā 90 dienas, savukārt 2019. gadā periodā no 24. janvāra līdz 9. augustam viņš bija savainots 148 dienas.

Ballītes

Nav liels noslēpums, ka Neimāram patīk labi atpūsties un rīkot balles. Nesenākais notikums bija 2020. gada izskaņā, kad futbolists it kā esot sapulcinājis 500 cilvēkus, lai kārtīgi atpūstos laika posmā starp Ziemassvētkiem un gadu miju. Februāra sākumā bija Neimāra dzimšanas diena, un franču prokuratūras pārstāvji pirms tam jau sāka interesēties, vai Neimārs neplāno rīkot svinības.

Foto: TT

Var jau teikt, ka, ja futbolists ierodas uz treniņiem un spēlēm, tad pārmest par ballēšanos nevar, taču žurnālisti ir izpētījuši, ka pēdējos gados tieši pirms Neimāra māsas dzimšanas dienas futbolists iedzīvojas nelielos savainojumos, kas liedz doties laukumā, turklāt ballītes notiek citā valstī, kā rezultātā viņš nav kopā ar komandu. Protams, tā ir tikai konspirācijas teorija, taču šeit iederas teiciens “nav dūmu bez uguns”.

Emocionalitāte

Foto: TT

Neimārs laukumā ir karstasinīgs spēlētājs un bieži vien iesaistās konfliktos ar pretinieku spēlētājiem un ne tikai. Pirms nepilniem diviem gadiem, piedzīvojot zaudējumu Francijas kausa finālspēlē, Neimārs pa ceļam uz medaļu pasniegšanas ceremoniju iesita fanam, par ko brazīlietis saņēma trīs spēļu diskvalifikāciju, bet 2020. gada septembrī Neimārs iesita “Marseille” spēlētājam un izlaida nākamās divas spēles. Protams, ka sports ir emocionāls un ne vienmēr izdodas būt savaldīgam, taču pašas augstākās raudzes sportisti neatļaujas sist faniem vai kauties laukumā.

Pārāk labā situācija PSG

Var teikt, ka Neimārs Parīzes komandā atrodas siltumnīcas apstākļos. Francijas futbola čempionātā PSG nav ļoti liela konkurence, un brazīlietis bez lielas piepūles ir viena no līgas lielākajām zvaigznēm. “Saint-Germain” triumfējusi pēdējās trīs sezonās, bet šobrīd komanda ieņem 2. vietu tabulā.

Situācija bija citādāka “Barcelona” rindās, jo tur priekšā bija Lionels Mesi, taču Neimāram tas nepatika, tāpēc arī izvēle krita par labu PSG. Jā, komandas sastāvā ir Kilians Mbapē, taču pirmā vijole ir Neimārs, lai gan starptautiskajā arēnā brazīlietis komandu nav aizvedis nekur tālu. Pagājušajā vasarā PSG cīnījās Čempionu līgas finālā, taču pirms tam sasniegumu nebija.

sportapils