“Haas” prezentē jaunās formulas – uz tām atrodas Krievijas karogs

Pirmās formulas komanda “Haas”, kuras rindās debijas F1 šosezon piedzīvos Miks Šūmahers un Ņikita Mazepins, prezentējusi bolīdus, ar kuriem trasē dosies piloti. Noteikti, ka pats interesantākais ir tas, ka uz formulām ir Krievijas karogs.

Amerikāņu komanda praktiski nekad nav izcēlusies ar iespaidīgiem prezentācijas pasākumiem, un izņēmums nebija arī šis gads. Iepriekš izskanēja runas, ka “Haas” formulas varētu būt rozā krāsā, taču vienošanās netika panākta. Tā kā komandas ģenerālsponsors ir Krievijas uzņēmums “Uralkali” un viens no braucējiem ir Mazepins, uz mašīnām ir Krievijas karogs.

“Mēs esam priecīgi sadarboties ar “Uralkali” ne tikai šosezon, bet arī nākotnē,” saka “Haas” vadītājs Ginters Steiners. “Jauno sezonu uzsāksim ar diviem jauniem braucējiem un jaunu ģenerālsponsoru, cerams, ka sezona būs aizraujoša tikai un vienīgi pozitīvā ziņā. Priekšā mums ir gads pieredzes iegūšanai, jo kopumā mūsu skats ir vērsts uz nākotni.”

Šī sezona “Haas” solās gan būt ļoti grūta, jo formulas tehniskajā ziņā būtiski neatšķiras no tām, kas bija iepriekšējā sezonā, un komanda vairāk koncentrējas uz 2022. gadu, kad stāsies spēkā jaunie regulējumi. Amerikāņu komanda pagājušajā sezonā konstruktoru kausā palika priekšpēdējā vietā, izcīnot trīs punktus un apsteidzot vien “Williams”.

sportapils