Briedis maija beigās varētu cīnīties Rīgā, Bļugeram vārti mazākumā – aizvadītās dienas aktualitātes

Teodors Bļugers aizvadītajā naktī realizēja vārtus skaitliskajā mazākumā, tādējādi izvirzot Pitsburgas “Penguins” vadībā, kas visā spēlē pieveica Ņujorkas “Rangers” ar 4:2. Latvieša kontā šajā sezonā ir 13 (4+9) rezultativitātes punkti.

Iespējams, ka 29. maijā Rīgā Mairis Briedis aizvadīs boksa cīņu pret poli Mariušu Vahu, vēsta Polijas boksa medijs “RingPolska”, tiesa, latvieša boksera pārstāvis Raimonds Zeps sarunā ar Sportacentrs.com nedz noliedza, nedz apstiprināja šādas cīņas varbūtību.

FIBA Čempionu līgas TOP16 turnīra 2. kārtā “VEF Rīga” zaudēja “Igokea” komandai ar rezultātu 75:91. Nespēlējot Aigaram Šķēlem, Aleksandram Madsenam un izmantojot septiņu spēlētāju rotāciju, labākie vefieši bija Kails Almens (20 punkti un 7 rezultatīvas piespēles) un Aizeja Pinjeiro (19 punkti, septiņas atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles).

UEFA Čempionu līgā uzzinātas pirmās ceturtdaļfināla dalībnieces – “Porto”, lai gan kopš 54. minūtes atradās mazākumā, aizspēlējās līdz pagarinājumam ar “Juventus”, kurā guva savus 2. vārtus, ar ko pietika tikšanai tālāk. Visā mačā ar 3:2 uzvarēja “Juventus”, summā rezultāts bija 4:4, taču, pateicoties izbraukumā vairāk gūtajiem vārtiem, sezonu turpinu “Porto”. Otrā mačā Dortmundes “Borussia” cīnījās neizšķirti 2:2 ar “Sevilla”, bet divu spēļu summā triumfēja ar 5:4. Abus vārtus Vācijas komandai guva Erlings Hālands.

Dubaijas WTA 1000 turnīrs vakar noslēdzās abām latviešu tenisistēm. Anastasija Sevastova parādīja raksturu, veiksmīgi atspēlējās 2. setā, tomēr visā mačā zaudēja Karolīnai Pliškovai ar 3:6, 7:6(5), 2:6, bet Aļona Ostapenko atzina Barboras Krejčīkovas pārākumu ar 3:6, 1:6.

Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš piedzīvojuši zaudējumu Pasaules kausa tūres 4* turnīrā Dohā pret Juliusu Toli un Klemenu Vikleru – 12:21, 25:27. Trešdien latviešu duets cīnīsies izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā.

Sezonas KHL noslēgušās divām ar latviešiem saistītām komandām. Jāņa Kalniņa Helsinku “Jokerit” ar 0:4 sērijā kapitulēja Jaroslavļas “Lokomotiv”, bet Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Maskavas “Spartak” atzina Maskavas CSKA pārākumu, neizcīnīja nevienu uzvaru un piekāpās sērijā ar 0:4.

Rīgas “Dinamo” prezidents Juris Savickis pavēstījis, ka mēneša laikā varētu tikt nosaukts jaunais komandas galvenais treneris. Šobrīd esot trīs galvenie kandidāti, un viens no viņiem ir Sergejs Zubovs, kurš bijis “Sochi” galvenais treneris, bet pēdējā laikā bijis Dalasas “Stars” vecākais konsultants.

Kazahstānas hokeja čempionātā ripu vārtos raidīja Edgars Siksna, bet Francijā ar vārtiem un rezultatīvu piespēli izcēlās gan Rolands Vīgners, gan Artūrs Ševčenko. Pie līguma pagarinājumiem Čehijā tikuši Uvis Balinskis, kurš turpinās pārstāvēt Litvīnovas “Verva”, un Māris Bičevskis, kurš paliks “Mlada Boleslav” sastāvā.

Latviešu eksports Čehijā – Freibergs, Balinskis un Bičevskis

sportapils