Kazakevičs nosauc futbola izlases kandidātus, Ministru kabinets piešķir naudu sporta spēļu hallei – aizvadītās dienas aktualitātes

Latvijas futbola izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs vakar nosauca kandidātu sarakstu gaidāmajām 2022. gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēm pret Melnkalni, Nīderlandi un Turciju. Pirmo reizi uz izlasi izsaukts FK “Liepāja” vārtsargs Krišjānis Zviedris. Izvirzītais mērķis izlasei ir 4. vieta grupā.

Vakar Latvijas Ministru kabinets nolēma piešķirt 13,65 miljonus eiro komandu sporta spēļu halles celtniecībai Rīgā, Krišjāņa Barona ielā 99/99c. Paredzams, ka hallē būs sporta bāze ar trim basketbola laukumiem, palīgtelpas fiziskās sagatavotības nodarbībām un dienesta viesnīca treniņnometņu un turnīru dalībniekiem.

Dāvis Bertāns aizvadītajā naktī laukumā pavadīja tikai četras minūtes, kuru laikā realizēja vienīgo divpunktu metienu, kā arī bloķēja metienu. Latvietim ikra muskuļa savainojuma dēļ mačs beidzās priekšlaicīgi, bet Vašingtonas “Wizards” sagādāja pārsteigumu un pārspēja līgas līderi Jūtas “Jazz” ar 131:122.

UEFA Eiropas līgas astotdaļfināla atbildes spēlē Mančestras “United” viesos ar 1:0 pārspēja “AC Milan” un divu spēļu summā triumfēja ar 2:1, bet Prāgas “Slavia” ar 2:0 apspēlēja Glāzgovas “Rangers”, kas mača gaitā nopelnīja divas sarkanās kartītes, kopumā uzvarot ar 3:1.

Iespaidīgu atspēlēšanos paveica Zagrebas “Dinamo” – pirmo maču horvāti zaudēja pret “Tottenham” ar 0:2, taču vakar pamatlaikā divus vārtus atspēlēja, bet papildlaikā guva trešos, tādējādi svinot uzvaru mačā ar 3:0 un sērijā ar 3:2. Visus trīs vārtus “Dinamo” labā guva Mislavs Oršičs. Jāatgādina, ka nedēļas sākumā no “Dinamo” galvenā trenera amata atkāpās Zorans Mamičs, jo viņam piespriests cietumsods.

Trīs dienas pirms atbildes spēles galvenajam trenerim piespriež cietumsodu

Rolands Ķēniņš latviešu duelī Šveices hokeja čempionātā atdeva rezultatīvu piespēli, sekmējot “Lausanne” 2:1 uzvaru pret “Tigers”, kuras rindās Ivars Punnenovs atvairīja 23 metienus no 25, bet Toms Andersons un Rihards Melnalksnis ar rezultativitātes punktiem neizcēlās.

Alpu līgas mačā Renārs Kārkls guva vārtus un atdeva rezultatīvu piespēli, tāpat ar vārtiem un piespēli izcēlās Roberts Lipsbergs. Francijas čempionātā tādi pati kombinācija Rolandam Vīgneram – precīzs metiens un rezultatīva piespēle. Jānis Kalniņš portālam “Tvnet” sacīja, ka, visticamākais, nepaliks Helsinku “Jokerit” komandā.

VTB līgas spēlē Mareks Mejeris guva deviņus punktus, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, atdeva piecas rezultatīvas piespēles un bloķēja trīs metienus, bet “Parma” zaudēja “Lokomotiv-Kuban” ar 68:85.

sportapils