Ronaldu par rezultatīvo sniegumu apbalvots ar kriptovalūtu

Pirms mazliet vairāk nekā nedēļas Turīnas “Juventus” zvaigzne Krištianu Ronaldu guva karjeras 770. vārtus oficiālās spēlēs, tādējādi kļūstot par visu laiku rezultatīvāko spēlētāju. Portugālis kā dāvanu saņēma īpaši izveidotu kreklu un kriptovalūtu.

Ronaldu pirms pēdējās Itālijas A sērijas spēles pret “Benevento”, ko “Juventus” negaidīti zaudēja, no komandas pārstāvja saņēma “Juventus” kreklu, uz kura bija numurs 770, apzīmējot gūto vārtu skaitu, kā arī uz krekla bija uzrakstīts “G.O.A.T.” jeb no angļu valodas – visu laiku labākais.

Tas gan nebija viss, jo futbolists saņēma arī kriptovalūtu 770 “JUV fan” tokenu apmērā. Tokens ir kupons, kas atkarībā no tam piešķirtajām īpašībām reprezentē virtuālu valūtu, un Ronaldu kļuvis par pirmo futbolistu pasaulē, kas kā balvu saņēmis arī kriptovalūtu.

“JUV” ir oficiālais “Juventus” fanu tokens, kas tika izveidots 2019. gadā. Ar tā palīdzību klubs ļauj līdzjutējiem balsot par dažādiem komandas lēmumiem, tāpat piedāvājot dažādus bonusus, priekšrocības un balvas. Viena “JUV” tokena vērtība sākotnēji bija divu ASV dolāru vērtībā, bet šobrīd cena ir 15,26 dolāri par vienu tokenu, līdz ar to var secināt, ka 770 tokenu, kas tika piešķirti Ronaldu, vērtība kopumā ir 11750 dolāru.

Kriptovalūta sāk iekarot arī futbola tirgu, jo jau 24 elites komandas sākušas izmantot fanu tokenus, ieskaitot “Barcelona”, Madrides “Atletico”, Parīzes “Saint-Germain” un Mančestras “City”.

Pirms kāda laika jau ziņojām, ka Deivids Barals kļuva par pirmo futbolistu pasaulē, par kura iegādi tika tērēti bitkoini.

Tas ir noticis – futbolistu iegādājas par “bitkoiniem”

sportapils