Lieliskā diēta – Lukaku “Inter” rindās kļūst par 7kg vieglāks

Par svara problēmām un kļūšanu vieglākam, visticamākais, ir domājis katrs no mums. Īpaši labā formā jābūt sportistiem, kuri ar savām fiziskajām dotībām pelna naudu. Liekais svars piemeklēja arī Milānas “Inter” futbolistu Romelu Lukaku, kurš ar stingras diētas palīdzību nometis septiņus kilogramus.

No 2017. līdz 2019. gadam Lukaku pārstāvēja Mančestras “United”, bet beļģu futbolistam bija liekais svars četru kilogramu apmērā, kas bija saistīts ar nepareizu gremošanas sistēmas darbību, par kuru nedz Lukaku, nedz “United” nezināja.

2019. gada vasarā pievienojoties “Inter”, Lukaku svēra 104 kilogramus, kas uzbrucējam ir krietni par daudz. Uzreiz pēc tam futbolistam tika noteikta stingra diēta, bet galvenais treneris Antonio Konte vēl vairāk strādāja ar Lukaku.

Kā ziņo “La Gazzetta”, Lukaku no aptuveni 100 kilogramiem ir ticis līdz 93. Liels nopelns futbolista panākumos ir dietologam Mateo Pincelam, kurš strādā arī ar Itālijas futbola izlasi un bijis Kontes komandā jau kopš 2012. gada.

No Lukaku ēdienkartes tika izslēgti tādi ēdieni kā pica un pasta, bet par galvenajiem ēdieniem kļuvuši saldie kartupeļi, vista, širataki nūdeles un zivis. Futbolistam reizi nedēļā ir atļauts tā saucamais cheat day, kad var ēst visu, ko sirds kāro.

“Pievienojoties “Inter”, mēs veicām ķermeņa analīzi, un kopš tā laika daudz kas ir mainījies,” atzinis Lukaku. “Es daudz ēdu salātus un zivis, kas mani ir lieliski ietekmējuši. Tāpat es lietoju karnitīnu un vitamīnus. Pusdienās mana ēdienkarte sastāv no salātiem, vistas krūtiņas un širataki nūdelēm. Kopš pievēršanās šādam dzīvesveidam es laukumā jūtos labāk, ātrāk varu reaģēt un esmu ātrāks.”

Foto: AP

“Es mīlu saldos kartupeļus un melnos rīsus, bet neēdu pastu. Mentāli un fiziski esmu sasniedzis jaunu līmeni. Dienu pirms spēles es lietoju daudz ogļhidrātus, savukārt pēc spēlēm ēdu divus iepakojumus ar gnocchi (itāļu pelmeņu versija – aut.). Tie ātri uzsūcas manā organismā, un tas man palīdz.”

Lieliskajā formā esošais Lukaku piedalījies 59 “Inter” spēlēs no 85, ieskaitot 25 mačus (no 34) šosezon. Itālijas A sērijā komanda atrodas līderos, apsteidzot “Milan” par sešiem punktiem, un izskatās, ka komanda ir ceļā uz pirmo čempiontitulu kopš 2010. gada.

sportapils