“Arsenal” joprojām apmaksā 90% no Ezila algas

Šī gada sākumā Vācijas futbolists Mesuts Ezils pārtrauca sadarbību ar Londonas “Arsenal”, lai karjeru turpinātu bērnības mīļākajā komandā Stambulas “Fenerbahce”. Neskatoties uz to, ka ilgu laiku Ezils ir Turcijā, lielāko daļu no futbolista algas maksā tieši “Arsenal”.

“Arsenal” galvenais treneris Mikels Arteta un Mesuts Ezils līdz galam neatrada kopīgu valodu, tāpēc puses vienojās, ka futbolists vairs nepārstāvēs Londonas komandu. Drīz vien Ezils atrada jaunu mājvietu “Fenerbahce” izskatā, turklāt klubs veica īpašu kampaņu, lai iegūtu naudu futbolista algas apmaksāšanai.

“Fenerbahce” ar fanu atbalstu cer savākt naudu Ezila algai

Ezils “Arsenal” kreklu nav vilcis jau labu laiciņu, taču “The Athletic” vēsta, ka puses joprojām saista līgumsaistības, kas noslēgsies vasarā. Sarunās ar “Fenerbahce” tieši finansiālā puse bija tā, kas paildzināja visu procesu.

Tiek ziņots, ka Ezils nedēļā saņem mazliet vairāk kā 400 tūkstošus eiro, kamēr “Fenerbahce” apmaksā tikai 40 tūkstošus, savukārt pārējie 90% jeb 360 tūkstoši paliek uz “Arsenal” pleciem. Stambulas komanda daļēji var uzelpot, ka apmaksā tikai vienu desmito daļu no Ezila atalgojuma, jo kopš ierašanās Turcijā viņš ir piedalījies tikai septiņās spēlēs, kas saistīts ar dažādiem savainojumiem, turklāt nav guvis vārtus vai atdevis rezultatīvu piespēli.

Turcijas čempionātā “Fenerbahce” aktīvi cīnās par titulu, piecas spēles pirms čempionāta beigām atpaliekot no līderes “Besiktas” tikai par trim punktiem, savukārt “Arsenal” sezonu par izdevušos nevar nosaukt, jo ar izcīnītajiem 46 punktiem komanda ir tikai 10. vietā Anglijas Premjerlīgā.

Nedēļas nogalē parādījās informācija, ka “Spotify” līdzdibinātājs Dāniels Ēks apsverot iegādāties “Arsenal” komandu, turklāt šo lēmumu varētu atbalstīt tādas komandas leģendas kā Tjerī Anrī, Patriks Vjerā un Deniss Bergkamps.

sportapils