Braienta atraitne pēc sadarbības izbeigšanas ar “Nike” izveido apģērba līniju

Jau nepilns pusotrs gads ir pagājis kopš Losandželosā helikoptera avārijā traģiski gāja bojā Kobe Braients, viņa meita Džidži un vēl septiņi cilvēki. Spēlētāja sieva Vanesa pavisam nesen laidusi klajā apģērba līniju “Mambacita”, tādējādi godinot sev tik ļoti tuvos cilvēkus.

Jau pavisam nesen vēstījām, ka “Nike” izlēma neturpināt sadarbību ar Kobes Braienta pārstāvjiem. “Mana cerība ir, ka Kobes fani vienmēr varēs iegūt viņa produkciju un to nēsāt. Es par to turpināšu cīnīties,” sacīja Vanesa Braienta.

Neturpināsies “Nike” un Kobes Braienta sadarbība

Kopumā Vanesa nebija apmierināta ar to, kā slavenais uzņēmums popularizēja Kobi, īpaši jau pēc viņa nāves. Ja basketbolista atraitne vēlējās, lai Braiens tiktu vēl vairāk izcelts, “Nike” devās pretējā virzienā, lielāku uzmanību pievēršot citām uzņēmuma sejām, piemēram, Lebronam Džeimsam, Kevinam Durentam, Kairijam Īrvingam un citiem.

Pats Braients pirms pāris gadiem jau bija aizdomājies par sava zīmola izveidi, bet viņa sieva to daļēji arī izdarīja. Pagājušās nedēļas sestdienā Braienta plašākai publikai prezentēja “Mambacita” apģērba līniju, pieminot gan Kobi, gan Džidži, kuras iesauka bija “Mambacita”, par pamatu ņemot slavenā basketbolista iesauku “Black Mamba”. Pirmajā maija dienā Džidži būtu palikuši 15 gadi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vanessa Bryant ? (@vanessabryant)

Visi ieņēmumi, kas gūti no šīs kolekcijas iegādes, nonāks fondā “The Mamba & Mambacita Sports Foundation”, kura mērķis ir saglabāt Kobes un Džidži mantojumu modernajā pasaulē. Kā ziņo CNN, tad visa kolekcija tika izpārdota zibenīgi.

Lielu atsaucību apģērba līnija ieguva NBA, jo “Mambacita” tērpos uz savām spēlēm ieradās Fīniksas “Suns”, Bruklinas “Nets”, Losandželosas “Lakers” un Goldensteitas “Warriors” spēlētāji. Pēc ierakstiem sociālajos tīklos noprotams, ka Kairijs Īrvings un Devins Bukers iegādājās apģērbu visai komandai.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vanessa Bryant ? (@vanessabryant)

sportapils