“French Open” prezentē lieliskajam Nadalam veltītu statuju

Viens no visu laiku labākajiem vīriešu tenisa spēlētājiem Rafaels Nadals ir neapturams “French Open” turnīrā, jo Francijas galvaspilsētā triumfējis 13 reižu, kopumā izcīnot 20 “Grand Slam” titulus. Pirms šīgada turnīra sākuma organizētāji atklāja statuju par godu spānim.

Bieži negadās, kad statuja tiek veltīta sportistam, kurš nav beidzis vēl karjeru, turklāt arī pašreizējā karjeras brīdī spēlē ļoti labi. Rafaels Nadals ir izņēmums – spānim ļoti patīk māla segums, ko apliecina viņa iespaidīgā “French Open” bilance, jo 102 spēlēs piedzīvojis tikai divas neveiksmes, turklāt uzvarējis visos 13 finālos.

Ja Nadals triumfēs arī šogad, viņa 21. “Grand Slam” trofeja ieies vēsturē, jo nevienam nav vēl izdevies izcīnīt tik daudz titulu, turklāt Francijā spānis uzvarējis pēdējos četrus gadus.

Statujas skulptors arī ir spānis, kurš to izveidojis pilnībā no tērauda, garumā pārsniedzot trīs metrus. Nadals tajā redzams savā ierastajā intensitātē, mati plīvo pa gaisu, bet viņš izpilda sitienu ar kreiso roku.

“Tas man nozīmē daudz,” saka Nadals. “Tikt pie statujas mūsu sportam tik svarīgā vietā, kas arī man ir ļoti nozīmīga, ir kaut kas unikāls. Nebūdams francūzis, es varu tikai pateikties Francijas tenisa federācijai un bijušajam prezidentam, kurš šo visu uzsāka, kā arī pašreizējam prezidentam, kurš noveda projektu līdz galam.”

Šīgada turnīrā Nadals izlikts ar 3. numuru, un titula aizstāvēšanu viņš uzsāks jūnija pirmajā dienā ar maču pret Alekseju Popirinu. Maija vidū spānis triumfēja Romā notiekošajā turnīrā, finālā pieveicot Novāku Džokoviču, savukārt pirms tam Madridē piedzīvoja zaudējumu ceturtdaļfinālā.

Startē “French Open” – vai šogad iztiks bez skandāliem un vai Nadals apsteigs Federeru visu laiku labāko sarakstā?

sportapils