Faniem nepatīk Ziemeļmaķedonijas formas, izlase EČ tajās nespēlēs

Pirmo reizi vēsturē Ziemeļmaķedonija piedalīsies Eiropas čempionātā futbolā. Pirms neilga laika futbola federācija prezentēja spēļu kreklus, kas bija paredzēti čempionātam, taču fanu negatīvā reakcija mainīja valstsvienības domas par spēlēšanu tajās.

Par valstsvienības formām atbildīgs bija Vācijas uzņēmums “Jako”. Ziemeļmaķedonijas karogs sastāv no dzeltenas un sarkanas krāsas, taču izlases kreklos nekas no tā nebija redzams, vairāk atgādinot krāsas, ko varētu izmantot Portugāle.

Interesanti, ka vēsturiskais krekls tika piešķirts arī pāvestam Franciskam, bet drīz vien vietējie līdzjutēji sacēla neapmierinātības vētru. Nepagāja ilgs laiks, kad Ziemeļmaķedonijas futbola federācija atvainojās par radušos situāciju.

“Pirmkārt, paužu nožēlu par negatīvo reakciju, ko izraisīja jaunā krekla krāsa. Mēs apzināmies, ka izlases krekls ir pagodinājums un tas, pēc kā visi tiecas jau no mazotnes,” sacīja federācijas prezidents Muameds Sejdīni. “Jaunie krekli tika izgatavoti ar lielu prieku pēc spēlētāju pieprasījuma, taču diemžēl kreklu krāsa neatbilst futbola federācijas prasībām.”

“Kā federācijas prezidents, es uzņemos pilnu atbildību par iespējamajām sekām un paziņoju, ka Eiropas čempionātā spēlēsim ar pašreizējiem krekliem,” noslēgumā paziņo Sejdīni.

Debijas čempionātā Ziemeļmaķedonija spēlēs C grupā kopā ar Austriju, Ukrainu un Nīderlandi. Pirmo maču debitante aizvadīs 13. jūnijā pret Austriju. Valstsvienības ekipējuma menedžeris Viktors Velevskis sacījis, ka uz čempionātu būs 250 krekli, lai pietiktu līdz pat finālam.

Ukrainas patriotiskās “Euro 2020” formas izraisa asu reakciju Krievijā

sportapils