“La Liga” varētu neļaut “Barcelona” reģistrēt Mesi sastāvā

Nākamajā nedēļā beigsies Lionela Mesi līgumsaistības ar “Barcelona”, taču ziņo, ka argentīnietis turpinās pārstāvēt Katalonijas komandu. “La Liga” vadība esot informējusi kluba vadību, ka varētu aizliegt pieteikt Mesi sastāvā, ja netiks veiktas svarīgas izmaiņas.

“La Liga” prezidents Haviers Tevas brīdinājis “Barcelona” vadību, ka gadījumā, ja netiks samazinātas spēlētāju algas, Mesi nevarēs tikt pieteikts, jo komanda pašreiz pārsniedz līgas noteiktos algu griestus. “Es ļoti ceru, ka viņiem izdosies noturēt Mesi, bet, lai to izdarītu, vajadzēs citur samazināt algas,” sacīja Tevas.

2019. – 2020. gada sezonā “Barcelona” kopējais algu apmērs sasniedza 671 miljonu eiro, bet līga noteikusi, ka nākamajā sezonā nevarēs tērēt vairāk par 382,7 miljoniem algās. “Barcelona” iepriekš ir tikušas piešķirtas atlaides saistībā ar algu griestu pārsniegšanu, taču klubs pirms gada nevarēja pieteikt Memfisu Depaju, lai gan jau bija panākta vienošanās ar “Lyon”.

“Situācijas nopietnība ir atkarīga no tā, kā “Barcelona” spēs ģenerēt līdzekļus,” turpināja “La Liga” galvenais cilvēks. “Komandai jāpārstrukturē parāds. Ja tas izdosies, situācija nebūs nopietna, taču viņi pacēluši savu algu līmeni līdz ļoti augstai robežai. Brīdī, kad futbols piedzīvoja sliktus laikus, komanda nevēlējās pieņemt zaudējumus. Viņiem ir jāmaina situācija.”

“No 700 miljonu zaudējumiem visā līgā puse ir attiecināma uz “Barcelona””, reālo situāciju ieskicē Tevas. “Ir citas lielās komandas, kas darīja daudz vairāk, lai izvairītos no tik lieliem zaudējumiem. Madrides “Real” pielika ļoti lielas pūles, lai zaudējumi nebūtu tādi paši kā Barselonai.”

Svētdien “Barcelona” vadība akceptēja 525 miljonu lielu aizņēmumu, kas palīdzēs tikt cauri grūtajam finanšu periodam. Nauda netikšot izmantota, lai parakstītu spēlētājus, bet gan tiks izlietota dažādu parādu segšanai, piemēram, spēlētāju algām, pāreju maksājumiem un nodokļiem.

Jau iepriekš ziņojām, ka “Barcelona” centīsies pārdot līdz pat 18 spēlētājiem, lai tikai samazinātu izmaksas, kā arī runāt ar spēlētājiem par algu samazināšanu.

“Barcelona” gatava pārdot 18 spēlētājus, lai atmaksātu milzīgo parādu

sportapils