Itālijas A sērijā būs aizliegts spēlēt zaļos kreklos

Augusta beigās sāksies jaunā Itālijas A sērijas futbola sezona. Līgas vadība mainījusi noteikumus un jau paziņojusi, ka, sākot ar 2022. – 2023. gada sezonu, komandas nevarēs spēlēt zaļos formastērpos.

Lai gan noteikums stāsies spēkā tikai pēc gada, līgas vadība to pavēstīja jau tagad, lai komandas var rēķināties ar izmaiņām, kad tiks domāts par jaunajām formām. Galvenie virzītāji šādām izmaiņām bija televīzijas kompānijas, kuras satraucas par to, ka zaļie krekli ļoti līdzinās zālei, līdz ar to spēlētāji saplūst kopā ar zālāju.

Pagājušajā sezonā vairākas komandas spēlēja zaļos formastērpos, piemēram, “Lazio” bija neona zaļas krāsas krekls, savukārt “Atalanta” uz Ziemassvētkiem bija izveidojusi īpašu svētku kreklu, uz kura bija eglīte. Vēl jo vairāk – “Sassuolo” galvenais spēļu krekls ir zaļš ar melnām svītrām.

Noteikumu izmaiņas ietekmēs arī getru un šortu krāsas. Gadījumā, ja formastērpiem tiek izmantotas vismaz trīs krāsas, jābūt vienai pamatkrāsai jeb dominējošajai, kas redzama katrā formas daļā.

Jau šonedēļ ziņojām, ka jauno kreklu prezentējusi A sērijas čempione Milānas “Inter”. Tajā iekļauts čūskas dizains, kā arī īpaši izcelts aizvadītajā sezonā izcīnītais tituls, kas bija 19. komandas pastāvēšanas vēsturē.

“Inter” prezentē jaunās sezonas ādu

sportapils