Mesi efekts: “Barcelona” zaudēs ļoti daudz naudas

Daudz runāts par to, ka Lionels Mesi vairs nepārstāvēs “Barcelona” krāsas. Tas sarūgtinājis miljoniem līdzjutēju sirdis visā pasaulē, un tas būtiski ietekmēs arī komandas finansiālo situāciju, jo argentīnieša neesamība samazinās komandas ieņēmumus.

Mesi vasarā bija vienojies ar “Barcelona”, ka saņems par 50% mazāku atalgojumu nekā iepriekš, lai tikai varētu spēlēt Barselonā, taču klubs sliktās finansiālās situācijas dēļ nespēja reģistrēt spēlētāju, tādējādi Argentīnas pārstāvim jāmeklē cita darba vieta, un Parīzes “Saint-Germain” izskatās kā reālākais variants, taču “Barcelona” advokāti cenšas nepieļaut šo pāreju.

“Barcelona” jau ilgāku laiku ir problēmas ar finansēm, un Mesi aiziešana noteikti nepalīdzēs. “Brand Finance” aprēķinājis, ka klubs kopumā varētu zaudēt 137 miljonus eiro zīmola vērtībā, norādot, ka daži spēlētāji ir vērtējami krietni augstāk nekā komandas.

Spēļu dienās komanda varētu zaudēt aptuveni 17 miljonus, jo nav noslēpums, ka Mesi vienmēr bijis tas futbolists, kurš piesaistījis līdzjutēju uzmanību un kura dēļ arī neitrāli fani devušies uz Barselonas spēlēm.

Ja apskatītos uz krekliem, kādi ir līdzjutējiem mugurā, lielākā daļa būtu ar Mesi uzvārdu uz muguras. Noteikti, ka kreklu pārdošanas apjomi kritīsies, tādējādi komanda varētu netikt pie aptuveni 43 miljoniem eiro.

Ja “Barcelona” pārdošanas apjomi kritīsies, tad to noteikti nevarēs teikt par PSG, ja Mesi pārcelsies uz Francijas galvaspilsētu. Tiek ziņots, ka Mesi varētu spēlēt ar 19. numuru, un visi līdzjutēji noteikti gribētu tikt pie šāda eksemplāra.

Ņemot vērā, ka “Barcelona” seja vairs nebūs Mesi, arī potenciālajiem sponsoriem vairs nebūs tik liela interese reklamēties. Pēc “Brand Finance” aprēķiniem Barselona no sponsoriem varētu nesaņemt aptuveni 77 miljonus.

“Mesi un “Barcelona” zīmols ir sinonīmi, un viņš bijis komandas talismans jau kopš 15 gadu vecuma,” sacīja “Brand Finance” pārstāvis Hugo Henslijs. “Viņa klātesamība komandā bez šaubām piesaistīja papildu līdzjutējus, labākus spēlētājus, trenerus un reklāmas līgumus. Mesi aiziešana maksās dārgi ne tikai fiziski, bet arī zīmola vērtības krišanas ziņā.”

Madrides “Real” zīmola vērtība samazinājās par 18%, kad Krištianu Ronaldu pameta komandu 2018. gadā, kamēr “Juventus” vairākos departamentos sasniedza jaunus pārdošanas rekordus.

“Barcelona” advokāti cenšas bloķēt Mesi pāreju uz PSG

sportapils