“Saint-Germain” Mesi parakstīšanai izmantoja kriptovalūtu

Jau pāris dienas Lionels Mesi oficiāli ir Parīzes “Saint-Germain” spēlētājs, lai gan tikai iepriekšējās nedēļas beigās parādījās informācija, ka argentīnietis neturpinās pārstāvēt “Barcelona”. Mesi pievienošanās Parīzes komandai bija iespējama ar kriptovalūtas palīdzību, ko klubs izmanto, lai palielinātu spēlētāju algas.

Mesi līgums ar PSG paredz, ka futbolists sezonā pelnīs 35 miljonus eiro, kas nozīmē 481 tūkstoti nedēļā un 80 centus sekundē, taču viņa alga tiek vēl palielināta ar kriptovalūtas palīdzību. Klubs apstiprinājis, ka futbolists saņēmis portfolio ar “$PSG fan tokens”, kas ir komandas kriptovalūta, ko atbalsta “$Chiliz” sadarbībā ar socios.com.

Virtuālajai monētai jeb tokenam ir sava vērtība, kas pieaug un samazinās kā jebkura kriptovalūta, taču paredzams, ka tā vērtība līdz ar Mesi pievienošanos tikai un vienīgi pieaugs. Fani, kuri iegādājas tokenus, ir ar nelielām balsstiesībām komandā, ieskaitot balsojumu par sezonas labāko futbolistu un izmaiņu veikšanu komandas ģērbtuvē.

Galvenokārt šī platforma ir izveidota, lai PSG varētu nopelnīt, taču arī fani to var darīt, pārdodot kriptovalūtu par augstāku vērtību nekā tā ir iegādāta. “Kriptovalūtas ieviešana bijusi ļoti veiksmīga komandai,” sacīja kluba pārstāvis Marks Armstrongs. “Esam bijuši spējīgi komunicēt ar jaunu pasaules daļu, izveidojot nozīmīgu digitālo ieņēmumu avotu.”

Daudz ticis runāts par to, kā PSG ir spējīga atļauties turēt sastāvā tādas zvaigznes kā Mesi, Neimāru, Kilianu Mbapē, Serhio Ramosu un citas, ņemot vērā, ka pastāv finansiālie “fair-play” noteikumi, kas visām komandām jāievēro.

“Runājot par finansiālo aspektu, darīšu skaidru – mēs zinām “financial fair play” noteikumus un tos vienmēr ievērojam,” sacīja komandas īpašnieks Nasers Al Kelaifi. “Pirms katra lēmuma pieņemšanas aprunājamies ar visiem departamentiem. Mēs parakstām Mesi, jo to varam atļauties, citādāk mēs to nedarītu.”

“Lille” kapteinis cenšas pierunāt Ronaldu un izprast finanšu “fair play” noteikumus

sportapils