Džordans, pateicoties Mesi, nopelnījis sešus miljonus eiro

Pasaule turpina aprast ar to, ka Lionels Mesi jaunajā sezonā spēlēs Parīzes “Saint-Germain”. Īsi pēc tam, kad oficiāli tika paziņots par argentīnieša pievienošanos komandai, cilvēki kā traki izpirka Mesi spēļu kreklus, un pie sava labuma tika arī viens no visu laiku labākajiem basketbolistiem Maikls Džordans.

Kopš 2018. gada “Jordan Brand” ir oficiālais PSG sadarbības partneris, un pirmo reizi uzņēmums sāka ražot formas futbola komandām. Vispirms “Jordan Brand” logo bija redzams uz izbraukuma un trešajiem krekliem, bet pēc tam arī uz mājas formām, turklāt par katru pārdoto kreklu uzņēmums paņem piecus procentus.

Pagājušajā nedēļā pieprasījums pēc Mesi “Saint-Germain” krekla bija mežonīgs, internetā tos izpērkot aptuveni 30 minūšu laikā. Arī rindas pie veikaliem bija lielas, un spāņu medijs “AS” vēstīja, ka septiņu minūšu laikā tika pārdoti 150 tūkstoši kreklu.

“Ātri un bez žēlastības” – fani izpērk Mesi PSG kreklus

Tiek apgalvots, ka “Saint-Germain” nopelnījusi jau tagad 120 miljonus no Mesi kreklu pārdošanas, kas nozīmē, ka “Jordan Brand” ticis pie sešiem miljoniem eiro. Protams, ka summa tikai palielināsies, jo PSG cer pārdot vairāk nekā 2,5 miljonus kreklu sezonas gaitā. Brīdī, kad pasaulē bija lielā pandēmija un viss apstājās, “Jordan Brand” zaudēja savu vērtību 24% apmērā, no 2,1 miljarda dolāra noslīdot uz 1,6 miljardiem.

Ja runā par “Barcelona” pusi, tad klubs paredz 80% samazinājumu kreklu pārdošanā. Tāpat samazinājums būs citās jomās – “Brand Finance” prognozējis, ka spēļu dienu ieņēmumi samazināsies par 17 miljoniem, atribūtikas tirdzniecībā neienāks 43 miljoni, bet biznesa jomā netiks nopelnīti 77 miljoni.

sportapils