Kārtējās fanu izdarības noved pie spēles pārtraukšanas Francijā

Spriedzes pilni notikumi svētdien risinājās Francijas čempionātā. Par sevi lika manīt līdzjutēji, kā rezultātā tika apturēta spēle, taču šī nebija pirmā reize šosezon, kad fani ir uzmanības epicentrā un ne tajā labākajā nozīmē.

Nedēļas izskaņā bija paredzēta spēle starp “Olympique” un “Marseille”. Mača piektajā minūtē Marseļas futbolists Dimitrī Pajets devās izpildīt stūra sitienu, un kāds fans futbolista virzienā meta pudeli, kas sasniedza mērķi, trāpot Pajeta pa seju. Futbolists nokrita zemē, un mačs tika apturēts.

Galvenais tiesnesis nosūtīja abu komandu spēlētājus uz ģērbtuvēm, un Pajets devās nost no laukuma ar ledus maisu uz sejas. Marseļas viens no līderiem cieta ne tikai fiziski, bet arī garīgi, jo viņš saņēma diskriminējošus komentārus.

Ļoti ilgu laiku nebija skaidrs par to, vai spēle tiks atsākta. Kārtības sargi no stadiona izraidīja līdzjutēju, un Lionas galvenās amatpersonas bija par spēles turpināšanu. Arī mājinieku spēlētāji bija gatavi doties atpakaļ uz laukumu sildīties, tomēr to nedarīja Marseļa, kā rezultātā divas stundas pēc mača sākuma tika oficiāli pavēstīts, ka spēle neturpināsies.

Ne pirmo reizi šajā sezonā līdzjutēji izraisījuši incidentus, turklāt tas noticis arī citos Marseļas mačos. Augusta sākumā “Montpellier” līdzjutēji Marseļas komandas virzienā raidīja signālraķetes, savukārt kāds “Nice” fans tika laukumā un centās savainot Pajetu, kura virzienā iepriekš tika mestas ūdens pudeles.

Beigās ne tikai viens līdzjutējs tika laukumā, bet vairāki desmiti, tādējādi izraisot lielu haosu laukumā. Mačs tika apturēts un netika aizvadīts līdz galam, bet vēlāk tika pieņemts lēmums pārspēlēt. Francijas līgas vadība izlēma atņemt Nicai punktu, bet mačs tika pārspēlēts divus mēnešus vēlāk, abām vienībām sadalot punktus – 1:1.

Cietuši ne tikai Marseļas spēlētāji. Tā, piemēram, Parīzes “Saint-Germain” spēlētāji tika “tika laipni” uzņemti Marseļā, turklāt kādam līdzjutējam izdevās izskriet laukumā, cenšoties tikt līdz Lionelam Mesi, kas principā arī izdevās.

Trakais Francijas derbijs – vairogi stūra sitienu laikā, un fans skrien pakaļ Mesi

sportapils