Uz Mesi vakariņām Barselonā netiek uzaicināts svarīgs komandas biedrs

Šonedēļ Parīzes “Saint-Germain” futbolists Lionels Mesi atgriezās Barselonā, lai dotos kopā vakariņās ar vairākiem bijušajiem komandas biedriem “Barcelona” rindās, tomēr Žerārs Pikē nebija uzaicināto vidū, jo starp futbolistiem vairāk nav labas attiecības.

Pirmdienas vakarā Mesi ieradās Barselonā, lai dotos vakariņās, kas visai daudz tika atspoguļotas presē, tajā pašā laikā vēl vairāk pastiprinot runas par futbolista iespējamo atgriešanos “Barcelona”. Pirmā sezona “Saint-Germain” individuālā ziņā nav ļoti sekmīga, jo 12 Francijas čempionāta mačos viņš guvis tikai vienus vārtus, kļūstot par vienu no sliktākajiem vārtu realizētājiem visā Eiropā.

Vakariņās, kas notika kādā augsta līmeņa japāņu restorānā, piedalījās Serhio Buskets un Džordi Alba kopā ar savām ģimenēm. Interesanti, ka restorānā bija arī “Barcelona” galvenais treneris Čavi, taču tā bija tikai sakritība, jo treneris svinēja savu 42. dzimšanas dienu.

Vieta vakariņās neatradās Žerāram Pikē, kurš Mesi pazīst kopš tīņu dienām, kad sāka kopā spēlēt “Barcelona” akadēmijā. Kā ziņo Spānijas mediji, tad starp futbolistiem vairs nav labas attiecības, kas saistīts ar pagājušās vasaras sarunām par līgumu.

“Barcelona” lūdza saviem pieredzes bagātākajiem spēlētājiem piekrist algas samazinājumam, jo komandai draudēja “La Liga” finansiālo noteikumu pārkāpšana. Buskets un Alba piekrita mazākai algai, lai komanda ietaupītu naudas līdzekļus un varētu mēģināt parakstīt jaunu līgumu ar Mesi.

Pikē 2020. gadā piekrita jaunam līgumam ar “Barcelona”, savukārt par algas samazinājumu ar komandu viņš vienojās tikai tad, kad Mesi jau bija pievienojies Parīzes komandai. Šis arī esot galvenais iemesls, kāpēc Pikē netika uzaicināts uz vakariņām.

Spāņu žurnālists Luiss Kanuts apgalvo, ka Mesi jūtas vīlies par Pikē lēmumu un maldināts. “Mesi uzskata, ka Pikē vajadzēja ātrāk vienoties par jaunajiem līguma nosacījumiem, kas varētu palīdzēt viņam palikt Barselonā,” saka Kanuts.

sportapils