“Chelsea” galvenais treneris pats gatavs aizvest futbolistus uz Franciju

Pagājušajā nedēļā Lielbritānijas noteikto sankciju dēļ Romānam Abramovičam par lielu cietēju kļuva Londonas “Chelsea”. Komandai ir vairāki ierobežojumi, ieskaitot samazinātu ceļošanas budžetu, bet galvenais treneris Tomass Tuhels pats esot gatavs aizvest futbolistus uz UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla atbildes spēli.

Jau iepriekš vēstījām, ka “Chelsea” gaida grūti laiki, jo sankciju dēļ klubs nevar tirgot biļetes uz mājas spēlēm, tāpat nevar pārdot līdzjutējiem atribūtiku, kā arī pirkt un pārdot spēlētājus. Vēl viena lieta ir samazinātais ceļošanas budžets uz izbraukuma spēlēm, kas tagad sarucis līdz aptuveni 24 tūkstošiem eiro uz spēli.

Pēc aizvadītās nedēļas nogales Anglijas Premjerlīgas spēles pret Ņūkāslas “United”, ko “Chelsea” uzvarēja ar 1:0, žurnālisti izjautāja komandas galveno treneri Tomasu Tuhelu par sarežģīto situāciju, taču viņš atbildēja ar jokiem.

“Jaunākā informācija ir, ka mums būs lidmašīna gan turpceļā, gan atpakaļ. Ja tā nebūs, tad izmantosim vilcienu. Ja arī tā nevarēs, tad brauksim ar autobusu. Ja arī tāds variants nestrādās, tad pats personīgi vadīšu automašīnu ar septiņām vietām,” sacīja Tuhels.

“Godīgi – es to izdarīšu. Varat izcelt manus vārdus, un es to darīšu, lai nokļūtu Lillē. Ja jūs man pajautātu 20 vai 30 gadus atpakaļ būt atbildīgam par Čempionu līgas spēli un ko es būtu gatavs darīt, es uzreiz jautāju, kur un cikos man jābūt.”

Sankciju dēļ lielas problēmas komandai varētu sagādāt ikmēneša algu samaksa, kas viena mēneša ietvaros sniedzas pāri 30 miljoniem eiro. Tuhels, kuram līgums ar “Chelsea” ir līdz 2024. gadam, apstiprinājis, ka plāno palikt komandā līdz sezonas beigām, taču par nākotni viņš neko nezina.

“Nav nekādu šaubu, ka es palikšu līdz sezonas beigām,” komandas līdzjutējus nomierina Tuhels. “Mums jāgaida un jāskatās no dienas uz dienu, jo viss var mainīties. Skaidrs ir tas, ka klubs tiek pārdots, līdz ar to cerams, ka pēc tam vīzija kļūs skaidrāka. Pagaidām gan tā ir tīra spekulācija un man nav cita informācija kā jums.”

Trešdienas vakarā “Chelsea” centīsies iekļūt Čempionu līgas ceturtdaļfinālā. Situācija ir pateicīga, jo pirmo spēli savā laukumā klubs uzvarēja ar 2:0. Jāatgādina, ka pagājušajā sezonā tieši “Chelsea” triumfēja turnīrā, finālā apspēlējot Mančestras “City”.

Sankciju dēļ “Chelsea” varētu zaudēt vairākus miljonus

sportapils