LGBT pārstāvjiem varētu aizliegt izpausties Pasaules kausā

Novembra beigās Katarā norisināsies Pasaules kauss futbolā. Gaidāms, ka uz turnīru ieradīsies liels skaits cilvēku no visas pasaules, ieskaitot tos, kuri atbalsta LGBT kustību, tomēr drošības dēļ viņiem varētu būt liegts izmantot varavīksnes karogus.

Homoseksuālas attiecības starp vīriešiem ir aizliegtas Katarā, un tās var novest pie cietumsoda, savukārt musulmaņu vīrieši var tikt sodīti pat ar nāvessodu. Šis licis domāt daudziem futbola līdzjutējiem, vai vispār doties uz čempionātu. Austrālietis Džošs Kavalo, kurš ir vienīgais futbolists, kas paziņojis, ka ir gejs, atzinis, ka viņam būtu bail doties uz Kataru.

Kataras pārstāvji iepriekš sacījuši, ka aicina LGBT pārus apmeklēt valsti un čempionātu, turklāt FIFA apgalvoja, ka varavīksnes karogi netiks aizliegti stadionos. Šis jautājums tagad gan palicis aktuāls, jo ģenerālmajors Abdulazizs Abdullahs Al Ansari izteicies, ka karogi varētu netikt atļauti, lai pasargātu fanus.

“Ja fans karogu paceltu gaisā un es to atņemtu, tas nebūtu tāpēc, ka es to vēlos darīt, bet gan tāpēc, ka vēlos viņu pasargāt,” komentēja Al Ansari. “Ja es to neizdarītu, ļoti iespējams, ka kāds cits viņam uzbruktu. Nevaru garantēt visu cilvēku uzvedību, tāpēc pieietu viņam klāt un teiktu, ka pašlaik nevajadzētu plivināt karogu.”

Ģenerālmajors ieteicis līdzjutējiem neaizskart sabiedrību, kad tie ir Katarā. “Jūs vēlaties parādīt savu nostāju LGBTQ situācijā, demonstrējiet to sabiedrībā, kur tas tiek pieņemts. Mēs saprotam, ka fans iegādājās biļeti un ieradās šeit vērot futbolu, nevis paust politisko vai kādu citu nostāju. Skaties spēli. Tas ir labi, taču neatrodies šeit, lai tikai apsaukātu sabiedrību.”

“Rezervējiet kopā istabiņu un guliet kopā – par to mēs neuztrauksimies,” turpināja Al Ansari. “Mēs esam šeit, lai rīkotu turnīru. Nav nepieciešams doties tālāk, kas sevī iekļauj personīgās lietas, kas notiek starp diviem cilvēkiem. Šeit mēs nevaram mainīt noteikumus un reliģiju uz 28 dienām, kamēr norisināsies turnīrs.”

Pagājušā gada Eiropas čempionātā Vācija pirms spēles ar Ungāriju vēlējās stadionu izgaismot varavīksnes krāsās, taču UEFA to aizliedza. Vācieši to gribēja izdarīt, jo pāris nedēļas iepriekš ungāri pieņēma likumu, kas aizliedza skolās izplatīt saturu, kas saistīts ar homoseksualitātes un dzimuma maiņas tēmu popularizēšanu. UEFA gan atļāva sponsoriem savās reklāmās iekļaut varavīksnes karogu.

Vakar vēstījām par lielajām izmaksām, ar ko jārēķinās līdzjutējiem, kuri plāno doties uz Kataru. Dārgas ir ne tikai lidmašīnas biļetes uz norises vietu, bet arī spēļu biļetes, viesnīcas un alus, turklāt tūristiem, īpaši jau sievietēm, jāiepazīstas ar vietējiem noteikumiem, kas saistīti ar ģērbšanās stilu.

Nepatīkamais Pasaules kauss – līdzjutējiem jārēķinās ar dārgu alu un lielām izmaksām

sportapils