“Barcelona” izglābšanai nepieciešami 500 miljoni

Ilgu laiku viens no visu laiku labākajiem futbola klubiem “Barcelona” cīnās ar finansiālajām problēmām. Komandas viceprezidents Eduards Romeu pavēstījis, ka klubam nepieciešami 500 miljoni eiro, lai saglābtu situāciju.

Finansiālā situācija ir tik slikta, ka klubs vēl nav varējis pieteikt Andreasu Kristensenu un Frenku Kisiju, lai gan ziņas par viņu pievienošanos “Barcelona” cirkulē jau ilgāku laiku. Komandai ir lielas parādsaistības, kas sasniegušas viena miljarda eiro apmēru.

Tādi spēlētāji kā Serhio Buskets, Džordi Alba un Žerārs Pikē piekrita algu samazinājumam, lai “Barcelona” ietaupītu finanšu līdzekļus, kamēr citus spēlētājus, piemēram, Antuānu Grīzmanu un Emersonu, izdevās pārdot citām komandām.

Publiski par komandas problēmām izteicies viceprezidents Eduards Romeu. “Vislielākās problēmas ir aktīvu nevienlīdzības dēļ,” sacīja Romeu. “Negatīvais kapitāls ir 500 miljonu apmērā. Ja mēs šosezon neko nebūtu darījuši, šim skaitlim varētu pielikt klāt vēl 150 miljonus. Jau iepriekš esmu izteicies – ja kāds grib mums iedot 500 miljonus… Tā ir summa, kas nepieciešama, lai saglābtu Barselonu.”

Jūlijā sāksies “Barcelona” sadarbība ar mūzikas straumēšanas gigantu “Spotify”, kā rezultātā Spānijas komandas konts papildināsies ar 280 miljoniem. Zviedru uzņēmums iegūs tiesības izvietot logo ne tikai uz spēļu un treniņu krekliem, bet arī mainīsies “Camp Nou” nosaukums, pievienojot “Spotify” vārdu. Iespējams, ka šovasar komanda pārdos kādu no lielākajām zvaigznēm, piemēram, Frenkiju De Jongu, par kuru interesi izrādot Mančestras “United”.

Nedēļas sākumā jau vēstījām, ka “Barcelona” izdomājusi alternatīvas, kā iegūt finanšu līdzekļus. Komanda piedāvā svinēt kāzas “Camp Nou”, kā arī ļauj aizvadīt futbola spēles ikvienam interesantam, par to samaksājot 300 eiro.

Biznesa paplašināšanās – “Barcelona” piedāvā aizvadīt kāzas savā stadionā

sportapils