Manē bija gatavs uzņemties atbildību par savu nāvi futbola laukumā

Senegālas izlases un Minhenes “Bayern” futbolists Sadio Manē pastāstījis, ka Āfrikas Nāciju kausa laikā vēlējās parakstīt dokumentu, kurā viņš uzņemtos risku par savu nāvi laukumā, lai tikai varētu palīdzēt valstsvienībai.

Manē iedzīvojās galvas savainojumā astotdaļfināla spēlē pret Kaboverdi pēc sadursmes ar pretinieku vārtsargu. Laukumu viņš atstāja 70. minūtē, bet septiņas minūtes iepriekš Manē atklāja spēles rezultātu, un Senegāla kopumā uzvarēja ar 2:0, sasniedzot ceturtdaļfinālu.

Nākamajā kārtā gaidīja mačs ar Ekvatoriālo Gvineju, bet Manē dalība bija uz jautājuma zīmes, jo bija aizdomas par smadzeņu satricinājumu. Tā brīža futbolista darbavieta “Liverpool” pieprasīja Senegālas futbola federācijai, lai spēlētājs atpūšas piecas dienas, kas nozīmētu ceturtdaļfināla izlaišanu. Manē nevēlējās to pieļaut, turklāt bija tik kaujinieciski noskaņots, ka grasījās parakstīt dokumentu par atbildības uzņemšanos nāves gadījumā.

“Kad guvu savainojumu pret Kaboverdi, par to nerunāju veselu dienu,” atklāja Manē. “Liverpūle izdarīja spiedienu uz federāciju un rakstīja vēstuli FIFA, ka man nepieciešams atpūsties vismaz piecas dienas, taču tad es nevarētu spēlēt ceturtdaļfinālā. Mūsu ārsts sekoja norādēm un negribēja mani laist laukumā, bet es zvanīju federācijai un sacīju, ka nepieciešams satikties, jo man ir jāspēlē. Par to es būtu gatavs atdot dzīvību.”

Manē bija gatavs parakstīt dokumentu, kurā būtu atrunāts, ka nāves gadījumā uz laukuma par to būtu atbildīgs pats futbolists un neviens cits. Beigās tas nebija nepieciešams, jo izlases ārsts atļāva spēlētājam doties laukumā. “Es zināju, ka nevajadzētu spēlēt, taču biju gatavs uzņemties atbildību. Ja nomirtu, visi varētu mani vainot.”

“Visi jutās saspringti, un es teicu trenerim, lai viņš vienkārši izveido dokumentu, kuru es parakstītu. Beigās viņi izlēma veikt vēl vienu pārbaudi. Rezultāti tika aizsūtīti Āfrikas Futbola konfederācijai, kas kopā ar ārstu deva zaļo gaismu spēlēt, jo nekas slikts neatklājās,” noslēgumā teica Manē.

Turnīrs Senegālai izvērtās ļoti sekmīgs, jo pirmo reizi vēsturē izdevās izcīnīt Nāciju kausu. Lielajā finālā uzvarētājs tika noskaidrots pēcspēles 11 metru soda sitienu sērijā, kurā tieši Manē guva izšķirošos vārtus, kļūstot par nacionālo varoni. Jāmin, ka karjeras laikā Manē ļoti palīdzējis dzimtajam ciematam, sniedzot iespaidīgu finansiālo atbalstu.

Manē iespaidīgi palīdz dzimtajam ciematam

sportapils